Jouw eeuwige landschap

Stuur je mooiste landschapsfoto in en win

Het landschap is al eeuwenlang een grote bron van inspiratie voor kunstenaars. In de tentoonstelling Het eeuwige landschap zie je hoe kunstenaars door de eeuwen heen, ieder op hun eigen manier, het landschap weergeven. Van vergezichten tot berg- of rivierlandschappen, van groene natuur tot een weelderige wolkenlucht. Welk landschap inspireert jou? Is het de natuur dichtbij huis, of die ene plek die je bezocht toen je op reis was? Stuur ons je mooiste landschapsfoto en maak kans op een originele print van het werk Dwarsgracht van landschapskunstenaar L.J.A.D. Creyghton, óf een van de andere prijzen.

De winnaars

Ruim 750 inzendingen! Van een abstract vergezicht tot een groen rivierlandschap. We willen jullie allemaal bedanken voor het meedoen. Na lang wikken en wegen is de jury van drie professionals eruit. De winnaar is: Margreet Bekedam met deze prachtige weelderige wolkenlucht!

Ze maakte een bootreis langs de kust van Noorwegen en kon daar het uiterste puntje van de wereld met eigen ogen zien: de Noordkaap. Meestal is het er koud, nat en mistig. Ze had geluk en zag de meest prachtige wolkenluchten. Ze omschreef het als een magische ervaring. Van harte gefeliciteerd met een originele print van landschapskunstenaar L.J.A.D. Creyghton. Ook de twee andere winnaars hebben inmiddels bericht gehad.

1 Margreet Bekedam
2 Johan van de Watering
3 Thea Adlim

Hoe kun je meedoen?

  • Stuur je mooiste landschapsfoto in via onderstaand aanmeldformulier.
  • Vermeld je voornaam, achternaam en e-mailadres. Vergeet niet te vertellen waarom dit landschap zo bijzonder voor je is.
  • Je kunt meedoen t/m 29 mei. Vanwege het grote aantal inzendingen worden midden juli de winnaars bekendgemaakt via onze social media kanalen en de website. Houd deze dus goed in de gaten!

Onze jury, bestaande uit een conservator, kunstenaar en fotograaf, kiest 3 winnaars uit de mooiste inzendingen.

De inzendingen zijn gesloten.

Wat kun je winnen?

Onder de inzendingen verdelen we 3 mooie prijzen.

  • Eerste prijs: een afdruk van Dwarsgracht door landschapskunstenaar en fotograaf L.J.A.D. Creyghton
  • Tweede prijs: een giftcard van 50 euro, vrij te besteden in onze Museumshop
  • Derde prijs: 2 vrijkaartjes voor het museum met koffie en een Bossche bol

Dwarsgracht door L.J.A.D. Creyghton

De winnaar van de fotowedstrijd ontvangt een vintage print van het werk Dwarsgracht (2004) door fotograaf L.J.A.D. Creyghton. Creyghton is een van de bekendste landschapsfotografen van Nederland. Zijn Holland Album wordt door veel mensen beschouwd als een van de mooiste fotoboeken over het Hollands landschap. Als laureaat van de Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant maakte hij in 2020 een serie landschapsfoto's van Landgoed Herlaer, ten zuiden van 's-Hertogenbosch. Deze werken zijn op dit moment te bewonderen in de tentoonstelling Het eeuwige Landschap: oneindige inspiratie. Zijn werk Dwarsgracht werd voor het eerst op groot formaat getoond in SingerLaren. Deze bijzondere vintage print komt uit Creyghton's persoonlijke archief.

Het landschap. Het landschap als bron van inspiratie, als bron van contemplatie. De magie van het licht; avondlicht – ochtendlicht. Ontluikend gewas. De kruiden. De vruchten. De resten en sporen. De getijden. De dieren. Het geluid van de sluiter op 1/1000ste van een seconde ... In Beauty I Walk.

— L.J.A.D. Creyghton in Holland Album, Terra Lannoo (2005)
L.J.A.D. Creyghton, Dwarsgracht, 2004. Analoge Ilfocolor C-print (vintage). Papier ca. 42 x 50 cm. Beeld ca. 30 x 37,5 cm

Vragen en voorwaarden

Heb je een vraag of opmerking? We helpen je graag! Stuur een mail naar marcom@hnbm.nl.

Door deelname aan deze actie ga je akkoord met de wedstrijdvoorwaarden. De foto moet een beeld geven van een landschap. Foto's die geen landschap laten zien, worden uitgesloten van deelname. Deelname aan deze actie staat open voor iedereen, zowel amateurs als professionals.

Ontdek meer