Foto bymarjo

Vrienden van Het Noordbrabants Museum

De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum heeft als doel zo veel mogelijk particulieren te binden aan Het Noordbrabants Museum. Onze 1200 vrienden ondersteunen het museum, ook in financiële zin, bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. Een aantal ambassadeurs vormt de schakel tussen de vrienden en het museum. Geert-Jan van Schijndel, Wim Kievits, Hans Cox, Marie-Hélène Andriessen en Heidi Koek weten wat er leeft onder de vrienden en zij vertalen dit naar wensen over bijvoorbeeld vriendenactiviteiten in gesprekken met museummedewerkers. 

> Kijk hier welke werken zijn aangekocht met steun van de vrienden

Volop vriendenvoordelen

Vrienden hebben onbeperkt gratis entree tot Het Noordbrabants Museum én het Design Museum. Daarnaast organiseren wij jaarlijks diverse activiteiten voor de vrienden, variërend van exclusieve ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren tot (buitenlandse) excursies naar andere musea. Alle vrienden ontvangen een persoonlijke uitnodiging met uitgewerkt programma een aantal weken vooraf aan de diverse ontvangsten.

 > Bekijk hier de activiteitenkalender of een > terugblik op de activiteiten van 2019

Word ook vriend van Het Noordbrabants Museum!

Ook vriend worden van Het Noordbrabants Museum? Of wilt u een vriendschap vol belevenissen cadeau geven? De cadeauvoucher is te koop bij de kassa van Het Noordbrabants Museum.

U kunt kiezen uit deze vriendschappen:

Benieuwd wat de verschillen zijn tussen de type vrienden? Bekijk dan dit overzicht met de privileges.

2015 09 Fotografie Medewerkers Bymarjo Charles 1 Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum: 

"Ik ben trots op de vrienden die als enthousiaste ambassadeurs nauw betrokken zijn bij 'hun museum'. Zij zijn een graag geziene gast. De grote opkomst tijdens vriendenontvangsten laat zien dat het museum met zijn tentoonstellingen en vaste collectie aansluit bij de culturele behoeften van onze vrienden."

Fiscaal aantrekkelijk vriend zijn

De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor zijn vriendencontributies en eventuele donaties aan de Stichting Vrienden fiscaal aftrekbaar. Via een 'overeenkomst periodieke gift' van de belastingdienst kunt u de steun voor vijf jaar vastleggen. In dat geval is er geen drempel en geen maximum van toepassing op de aftrekbaarheid van de bijdrage en kan het zo maar zijn dat u voor hetzelfde bedrag de vriendschap kunt upgraden. Hulp nodig met invullen? Neem contact met ons op. Lees hier meer over deze ANBI-status.

Neem contact op!

Maaike 03Sep 2015 NBM 4227Vragen over vriendenschappen of vriendenactiviteiten? Lees dan onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op met Maaike van de Wiel, relatiemanager van Het Noordbrabants Museum, via T +31 (0)73-6877 817 of stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl