Bloemen en kriebelbeestjes

Rondleiding en workshop

In onze paleiszalen vind je niet alleen maar glinsterende kroonluchters en prachtig stoffen behangen. Er zijn natuurlijk ook schilderijen te zien! Zoals onze bloemstillevens. Als je goed kijkt zie je dat er niet alleen bloemen zijn geschilderd maar dat er ook heel veel diertjes rondkruipen en fladderen. Kunnen jouw leerlingen ze allemaal vinden?

Verkleed als insecten zoemen de kleuters ook zelf door het museum. Door middel van creatieve dramaspelletjes kruipen ze in de huid van de kriebelbeestjes. In korte doe-opdrachten oefenen ze met het herkennen en benoemen van details in de bloemstillevens. Op de zolder van het museum maken de leerlingen zelf een bloem of een insect met behulp van allerlei losse vormen en kleuren.  

Voorbereiding in de klas

Bij de downloads vind je een docentenhandleiding met extra informatie over het bezoek, de museumregels en leuke opdrachten die je ter voorbereiding met jouw leerlingen kunt doen. Het andere bestand bevat werkbladen voor de leerlingen. Deze zijn nodig bij de opdrachten. 

  • Geschikt voor groep 1 en 2
  • Samen het museum ontdekken
  • Creatieve spelletjes in de museumzalen
  • Uitdagende workshop

Leerdoelen

  • Leren kijken
  • Leren onderzoeken
  • Leren creëren
  • Leren samenwerken

Praktische informatie

Groep groep 1 en 2
Duur 1,5 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag vanaf 9 uur
Kosten € 90 per 16 leerlingen (max. 32 leerlingen)
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders
Minimaal 4 begeleiders per klas

Voorbereiding Bespreking in de klas is onderdeel van het lesmateriaal, maar niet noodzakelijk
Reserveren drie weken van tevoren
Voordat je komt...

In ons museum gelden een aantal regels tijdens je bezoek. We hebben acht regels voor je op een rij gezet. Handig om deze van tevoren even met je klas door te nemen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze museumlessen? Je kunt ons altijd bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. We helpen je graag verder.

+31 (0)73-6877 820 / reservering@hnbm.nl

Bekijk meer