Verwacht
10 juli t/m 9 oktober 2022

Symbolisme in Vlaanderen

De eerste generatie kunstenaars in Sint-Martens-Latem

Een dromerig rivierlandschap om in te verdwijnen, een krachtige boerenkop die je recht in de ogen aankijkt en een langgerekt kwetsbaar figuur van marmer. Symbolisme in Vlaanderen laat zich niet makkelijk in één beeld vangen en toch hebben alle werken iets gemeen. Ze staan voor een verlangen naar verdieping. Terug naar de natuur, de oorsprong en innerlijke rust. Een thema waar velen zich ook nu in herkennen. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van een groep kunstenaars die zich rond 1900 afzet tegen de industrialisering en zich vestigt in Sint-Martens-Latem, een dorp ten zuiden van Gent. In een omgeving van rust, ruimte en spiritualiteit ontstaan prachtige voorstellingen van landschappen en menselijke figuren. Authentiek, verfrissend en bijzonder.

Ruim zestig schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken van de prominente leden George Minne, Valerius de Saedeleer en Gustave van de Woestyne.

Gustave van de Woestyne, De slechte zaaier, 1908. The Phoebus Foundation, Antwerpen

Ontdek meer

Wil je ook een goedwerkende website?

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.