Verwacht
22 oktober t/m 15 januari 2023

Remy Neumann

Brabantse Nieuwe

De schilderijen van Remy Neumann (Geleen, 1988) vallen meteen op door hun felle kleuren. Maar als je er goed naar kijkt, zie je vreemde en soms zelfs lugubere dingen: schedels of demonen, grimassen, insecten, maden en menselijke ingewanden. De schilderijen doen je denken aan koortsachtige dromen en laten zien wat er woelt in het onderbewuste. In een vrolijke cadeauverpakking laat Neumann toeschouwers datgene zien waarvan ze liever wegkijken.

Remy Neumann studeerde in 2012 af als Bachelor of Fine Art aan de AKV St. Joost in ’s-Hertogenbosch.

Werk van Remy Neumann

De schilderkunst is steeds de basis, maar hij zoekt daarbij naar andere manieren om zijn ideeën uit te drukken. Samen met filmmakers, musici, zangers en dansers maakt hij installaties en performances die de zintuigen van de kijker op verschillende manieren prikkelen. Zo kan zelfs de smaak van een bonbon deel uitmaken van een werk.  

Met lichtheid en humor confronteert hij zichzelf en de kijker met zijn angsten en obsessies. Zo koestert hij de wens dat zijn lichaam na zijn dood verwerkt wordt tot een worst. Dit absurde gegeven typeert het kunstenaarschap van Neumann. 

Untitled, Remy Neumann, 2021
Demon, Remy Neumann, 2022

Eerder te zien in deze reeks