Verwacht
16 november 2024 t/m 9 maart 2025

Abdelkader Benchamma

De Frans-Algerijnse kunstenaar Abdelkader staat stil bij dat wat we niet kunnen zien of begrijpen. Het zwarte gat in de kosmos. Het idee van leegte en het oneindige. Het werk van Benchamma gaat aan de haal met je fantasie. Speciaal voor Het Noordbrabants Museum maakt hij een nieuw werk (site specifiek). Van 16 november 2024 t/m 9 maart 2025.

Abdelkader Benchamma, Neither the Sky nor the Earth, Lago/Algo, Mexico City, Mexico, 2023. Courtesy of the artist and TEMPLON, Paris – Brussels – New York. Photo: © Ramiro Chaves.
Abdelkader Benchamma, Solastagia: Archaeologies of Loss, The Power Plant, Toronto, Canada, 2023. Courtesy of the artist and TEMPLON, Paris – Brussels – New York. Photo: © Toni Hafkenscheid.

Benchamma maakt zijn omvangrijke tekeningen op een organische en intuïtieve manier. Hij werkt zonder vooraf bepaalde schetsen. Terwijl hij direct op de muur werkt, wordt wat begon als een gefragmenteerd landschap een verweven topografie. De tekeningen zijn geladen met een gevoel van vitaliteit en bruisen van energie. Zo verandert de ruimte in een buitenaards rijk. Zo ontstaat de illusie.
 
Dit is de eerste solotentoonstelling van Abdelkader Benchamma in Nederland. Eerder exposeerde hij onder meer in The Powerplant Toronto (2023) en de Sharjah Biënnale (2017).

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Ontdek meer