Tekenwedstrijd

Stuur jouw eigen sprookje in en win

Heb je wel eens nagedacht over hoe het is om in een sprookje te leven? Hoe moet jouw eigen verhaal eruit komen te zien? Als je de kans had, zou je dan een ander einde geven aan een sprookje of wil je het juist modern maken? Doe mee aan de tekenwedstrijd van Efteling: de tentoonstelling en verbeeld jouw eigen sprookjesverhaal. Ga aan de slag met bijvoorbeeld potloden, verf of inkt, maak een collage of teken digitaal. En maak kans op vrijkaartjes voor de Efteling!

Update vrijdag 26 mei

Wow, we hebben ruim 275 inzendingen ontvangen! Potloodtekeningen, schilderijen en collages … jullie hebben je fantasie de vrije loop gelaten én met resultaat. We willen jullie allemaal bedanken voor het meedoen. De juryleden, Efteling-ontwerper Sander de Bruijn en illustrator Floor Rieder, hebben met plezier de inzendingen bekeken en 12 winnaars geselecteerd. Vooral jonge kunstenaars hebben hun tekening ingestuurd en daarom zijn in deze leeftijdscategorie meerdere winnaars gekozen. We zijn daarnaast verrast door de leuke en mooie zelfgeschreven sprookjes die in sommige tekeningen zijn verwerkt. De jury heeft besloten om onder de verhalenvertellers ook een vrijkaartje te vergeven. Hieronder vind je de winnaars per categorie.

Tot 6 jaar

Elisa Maessen (6 jaar)
Luka van Os (4 jaar)
Sten van Meijl (6 jaar)

6 tot 12 jaar

Joah van der Horst (10 jaar)
Benjamin Gevers (8 jaar)
Maud van de Tillaart (7 jaar)
Abed Allatfo (11 jaar)
Steijn Dirkes (10 jaar)
Vive Jolie Brans (10 jaar)

12 tot 18 jaar

Jovi Bukkems (13 jaar)
Jovi Bukkems (13 jaar)

18+

Belle van Marrewijk (18 jaar)

Categorie verhaal

Monique Goedhart (64 jaar)

Iedereen bedankt

We willen jullie allemaal nogmaals bedanken voor het meedoen. Omdat we zoveel mooie inzendingen hebben ontvangen, lichten we hieronder nog enkele sprookjes uit. Deze hebben helaas niet gewonnen, maar verdienen zeker een plekje op onze website!

Marlies Blokland (54 jaar)
Julian van Popering (6 jaar)
Mansi Geerthuis (38 jaar)
Caitlynn Degen (7 jaar)
Gijs Huijbregts
Lobke Jacobs (11 jaar)

Hoe kun je meedoen?

  • Download het tekenformulier of vraag ernaar bij de kassa van het museum
  • Vermeld je voornaam, achternaam, leeftijd en e-mailadres
  • Lever een foto, scan of pdf-bestand in via onderstaand aanmeldformulier of geef je tekening af aan de kassa van het museum
  • Je kunt meedoen t/m 30 april 2023

Onze professionele jury bestaat uit:

  • Sander de Bruijn, Manager Design & Experience van de Efteling
  • Floor Rieder, illustrator voor onder andere Het Noordbrabants Museum en bekend vanwege haar illustraties in het Parool en Flow Magazine
Tekenformulier

Download hier het tekenformulier of vraag ernaar bij de kassa van het museum.

Wat kun je winnen?

De jury kijkt naar de mooiste, meest creatieve en sprookjesachtige inzendingen in verschillende leeftijdscategorieën. Onder de winnaars verloten we 12 x 2 vrijkaartjes voor de Efteling. De winnaars worden in mei bekendgemaakt.

Vragen en voorwaarden

Heb je een vraag of opmerking? We helpen je graag! Stuur een mail naar educatie@hnbm.nl. Door deelname aan deze actie ga je akkoord met de wedstrijdvoorwaarden.

Ontdek meer