Tijdens deze editie van Twee Keer Kijken kijk je niet alleen naar kunst, maar proef je haar ook. Samen met chef-kok en kunstenaar Jasper Udink ten Cate verken je de tentoonstelling Om de tuin geleid. Met zijn Creative Chef Studio onderzoekt Jasper Udink ten Cate hoe eten en ingrediënten betekenis kunnen dragen, en hoe verschillende disciplines elkaar kunnen versterken. Hoe beïnvloedt het uiterlijk van eten onze smaak? En hoe kan een gerecht een gesprek op gang brengen?
Wat ga je doen?
Tijdens deze multisensorische avond spreken we over hoe kunstenaars eten verbeelden, en over wat bepaalt wie er wel of niet aan tafel mag zitten. We dwalen door de tentoonstelling, en er valt natuurlijk ook iets te proeven!
Over Jasper Udink ten Cate
Jasper Udink ten Cate is chef-kok, kunstenaar en oprichter van Creative Chef Studio, waar kunst, design en gastronomie samensmelten. In zijn werk onderzoekt hij hoe eten betekenis krijgt — als vorm, als ervaring en als manier om mensen met elkaar te verbinden. Zo presenteerde hij het project Future Food City, een multisensorische installatie waarin voedsel en stadsarchitectuur samenkomen tot een visie op de toekomst van ons voedselsysteem. Met Het Smaakmuseum verkent hij hoe smaken, ingrediënten en landschappen ons cultureel geheugen vormen.
Praktische informatie
| Data | 4 december 2025 |
| Starttijd | 19:30 tot 21:00 uur |
| Duur | 1,5 uur |
| Prijs |
€ 5,00 voor alleen Twee Keer Kijken |
Goed om te weten: Tijdens Twee Keer Kijken is het museum open voor regulier bezoek. Ook als je niet meedoet aan het programma, ben je dus van harte welkom tussen 17:00 en 22:00 uur. Koop je ticket via de reguliere ticketshop.