Subsidiënten en fondsen

Zij maken het mogelijk

Mede door de steun van onze partners blijven we onze ambities verwezenlijken. Heel erg bedankt daarvoor! Dankzij jullie kunnen we:

  • Spraakmakende tentoonstellingen organiseren
  • Onze collectie behouden
  • Belangrijke kunstwerken en historische objecten aankopen
  • Onderzoek doen
  • Educatieve programma’s maken voor kinderen en jongeren

Provincie Noord-Brabant

We zijn ontzettend blij met de financiële en niet-financiële steun van de provincie Noord-Brabant. De structurele subsidie maakt het mogelijk om onze ambitie na te streven: een nationaal topmuseum zijn, in een fantastisch museumcomplex dat veel bezoekers trekt met spraakmakende tentoonstellingen. Met trots zijn we regelmatig gastheer voor representatieve doeleinden van de provincie.

Gemeente 's-Hertogenbosch

Het Noordbrabants Museum dankt de gemeente 's-Hertogenbosch voor haar constructieve bijdrage. De structurele subsidie maakt het mogelijk om onze ambitie na te streven: een nationaal topmuseum met een unieke collectie, spraakmakende tentoonstellingen en bijzondere educatie- en onderzoeksprojecten.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij is al jaren een vaste partner van Het Noordbrabants Museum. De loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij gaan er ieder jaar miljoenen euro's naar cultuur in Nederland en kunnen wij onze collectie blijven versterken. Dank je wel daarvoor!

"De komende jaren wil het museum de collectie verder uitbreiden. Wij dragen hier graag aan bij."

— Daan Peters, Managing Director VriendenLoterij
SPEEL MEE VOOR HET MUSEUM

Meespelen met de VriendenLoterij en het museum steunen? Dat doe je door 'geoormerkt' mee te spelen: je kiest dan zelf welk goed doel of welke culturele organisatie je steunt met je maandelijkse inleg. Log in op je account en kijk waar jouw steun naartoe gaat.

Onze fondsen

Dankzij steun van vele fondsen kan Het Noordbrabants Museum bijzondere werken aankopen of tentoonstellingen realiseren. Ook maken fondsen het museum toegankelijker door projecten te steunen die speciaal bedoeld zijn voor nieuw publiek, van onderwijs op alle niveaus tot eenzame ouderen en prikkelarme openstellingen.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden, heb je vragen of wil je eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling development. We ontmoeten je graag.

NAZANIN MOARREF
Hoofd development
+31 (0)73-6877 803 / nmoarref@hnbm.nl 

Ontdek meer