Foto bymarjo

Sponsoring

Verwezenlijken van onze ambities is alleen mogelijk met de steun van subsidiënten, fondsen, bedrijven en particulieren. Die steun is een voorwaarde voor onder meer spraakmakende tentoonstellingen, de organisatie van activiteiten, het behoud van onze collectie, de aankoop van belangrijke kunstwerken en historische objecten, het doen van onderzoek, het maken van educatieve programma’s voor kinderen en jongeren.

Trouwe partners dankbaar

Het Noordbrabants M150513 Renschdaelartfoundation LRuseum is zijn trouwe partners bijzonder dankbaar. Sponsoren laten de verbondenheid met ons museum, de collectie en tentoonstellingen zien door het organiseren van seminars, zakelijke ontvangsten met rondleidingen, exclusieve diners, educatieve en communicatieve ondersteuning van onze campagnes.

Provinciale steun bij verwerving aanwinst Van Gogh

WatermolenHet Noordbrabants Museum heeft eind 2017 op de Impressionist & Modern Art Sale van Sotheby’s New York het door Vincent van Gogh (1853-1890) vervaardigde schilderij Collse watermolen verworven. Met dank aan de financiële steun van de provincie Noord-Brabant, Vereniging Rembrandt, Mondriaan Fonds en een in 1999 door mevrouw Henriëtte M.J. van Oppenraaij aan het museum nagelaten legaat. Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: “Het Noordbrabants Museum heeft een belangrijke rol in het uitdragen van het Van Gogh verhaal. Met dit unieke werk wordt de verbinding gelegd tussen het verhaal in het museum en een fysieke ‘monumentale’ Van Gogh locatie in Brabant. Dit is niet alleen belangrijk voor cultuur, maar ook voor de vrijetijdseconomie, natuur en landschap, branding en internationale profilering. Er zijn dus volop redenen waarom we hier als provincie graag aan bij hebben gedragen, met een subsidie van 1,5 miljoen euro. We zijn heel blij dat het gelukt is het schilderij te verwerven.”

We brengen hiermee weer een stukje Vincent terug naar huis, naar Brabant
Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant

Deelnemers BankGiro Loterij bedankt!

Bgl Ggg Cheques NoordbrabantsmuseumHet Noordbrabants Museum dankt deelnemers aan de BankGiro Loterij. Mede dankzij hen mocht het museum op het Goed Geld Gala op 20 februari 2018 deze mooie cheque in ontvangst nemen. Het Noordbrabants Museum is vaste culturele partner van de BankGiro Loterij en ontvangt jaarlijks een bijdrage en een bedrag dat bij elkaar is gebracht door liefhebbers van het museum die bij de BankGiro Loterij speciaal voor dit museum meespelen. De helft van hun lotprijs gaat rechtstreeks naar het museum van hun keuze. Met deze bijdragen versterkt het museum de collectie.

 

De komende jaren wil het museum de collectie verder uitbreiden. Wij dragen hier graag aan bij.
Michiel Verboven, Managing Director BankGiro Loterij

Onze subsidiënten

Logo Provincie Noord-Brabant     Gemeente 's-Hertogenbosch   

Provincie Noord-Brabant
Het Noordbrabants Museum is gelukkig met de financiële en niet-financiële steun van onze hoofdsubsidiënt provincie Noord-Brabant. De structurele subsidie stelt Het Noordbrabants Museum in staat om het ambitieniveau na te streven: een nationaal topmuseum in een goed geoutilleerd museumcomplex dat veel bezoekers trekt met afwisselende en kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen. Met trots zijn we regelmatig gastheer voor representatieve doeleinden van de provincie.
Gemeente 's-Hertogenbosch
Het Noordbrabants Museum dankt de gemeente 's-Hertogenbosch voor de financiële en niet-financiële steun. De structurele subsidie stelt Het Noordbrabants Museum in staat om het ambitieniveau na te streven: een nationaal topmuseum in een goed geoutilleerd museumcomplex dat veel bezoekers trekt met afwisselende en kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen.

Onze grondleggers

BGL CORP PAYOFF 2016 RGB     NBM Vrienden RGB Liggend

BankGiro Loterij
Al vanaf 2010 mag Het Noordbrabants Museum rekenen op de steun van de BankGiro Loterij. De samenwerking begon met een grote financiële bijdrage voor het mogelijk maken van de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Inmiddels is het museum al jaren vaste beneficiënt van de loterij. Deelnemers aan de BankGiro Loterij hartelijk bedankt! De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Over 2017 ontvingen 68 culturele instellingen samen € 74,8 miljoen dankzij de deelnemers aan de BankGiro Loterij.
Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum
De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum wil zo veel mogelijk particulieren verbinden aan Het Noordbrabants Museum. De vrienden ondersteunen het museum, ook in financiële zin, bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. Vrienden hebben een streepje voor en zij krijgen jaarlijks diverse ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren en excursies naar andere musea aangeboden.

Onze hoofdsponsoren

RB Logo Rgb             Paul van Rensch

Rabobank
Rabobank is al jarenlang hoofdsponsor van Het Noordbrabants Museum. Ook van de tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie (13 feb t/m 8 mei 2016). Rabobank is een actieve partner met wie we nauw samenwerken. De bank organiseert regelmatig exclusieve bijeenkomsten voor relaties en cliënten in het museum. Ook ontwikkelde Rabobank rondom de Bosch-tentoonstelling communicatieve en educatieve uitingen. Zo maakt Rabobank cultuur toegankelijker voor iedereen.
Renschdael Art Foundation
Al jarenlang stelt Het Noordbrabants Museum in samenwerking met Renschdael Art Foundation oogstrelende tentoonstellingen samen. In 2017 was de rode web-installatie van Chiharu Shiota, dé sensatie van de biënnale van 2015 te zien. Eerder maakte onze bezoekers dank zij Renschdael Art Foundation kennis met spraakmakende kunst van de kunstenaars: Lita Cabellut (2013), Francis Bacon (2014), Georgia Russell (2015), Claire Morgan (2016).

Onze stersponsoren

   LOGO VDL NL Rgb Ow Photo Bijgesneden    SIGNIFY LOGO CL RGB 

Philips
Voor de verlichting van de honderden kunstwerken in Het Noordbrabants Museum, verdeeld over ruim 5.000 vierkante meter, is gebruikgemaakt van Philips energiezuinige LED-verlichting.
VDL Groep
VDL Groep steunt Het Noordbrabants Museum vanuit de gedachte dat cultuur onlosmakelijk verbonden is met onze samenleving en bepalend is voor wat onze samenleving definieert. Om deze identiteit te kunnen behouden is het van belang om organisaties en projecten die streven naar het behoud van de cultuur, een steuntje in de rug te geven.

Onze co-sponsoren

Logo Avans Hogeschool     Logo BANNING Zonder Toevoeging Pms 1795 CMYK Boelens de Gruyter      Co Sponsor Coffr  

 

  Vdslogo2018         VL Logo 2018 Jpeg

 

           

Avans Hogeschool
Onder de noemer Brabantse Nieuwe krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan
BANNING
BANNING is een onafhankelijk full service kantoor met ruim 50 gespecialiseerde advocaten die hoogwaardig juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen en overheden leveren tegen scherpe tarieven.
Boelens de Gruyter
Boelens de Gruyter is een landelijk opererende vastgoedonderneming. Een warm hart voor cultureel 's-Hertogenbosch blijkt uit de steun voor Het Noordbrabants Museum.
COFFR
COFFR is primair een vastgoedplatform voor investeren, projectontwikkeling, beheren en fondsstructurering ten behoeve van haar relaties. Doel van COFFR is om de komende jaren door aankoop en projectontwikkeling verschillende vastgoedfondsen te creëren en te beheren.
Van Drunen Schoenfabriek
Van Drunen Schoenfabriek, producent van DUREA en GIJS schoenen, heeft in navolging op de speciale Jeroen Bosch schoen ook een Van Gogh schoen ontworpen voor heren en dames. Zo legt de fabriek de link naar vakmanschap in de voetsporen van Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh.
Van Lanschot
Een bank die u begrijpt en de juiste vragen weet te stellen. Alleen zo kunt u alles van waarde beschermen, uw vermogen laten groeien en doorgeven aan de volgende generatie. Want uw vermogen is meer dan geld alleen.

Businessclub Het Noordbrabants Museum

BIM Logo RGB Compact DEF        Logo Bymarjo            Eduard Strang Logo 2016      Enexis Groep    Logo Site JPEG     Logo Vgelder    Gianotten     ITSN Logo RGB    Hesdo Since 1973 Alle Brands        Heijmans Logo Pos Yellowbox RGB       Logo Bankiers         1Kuijpersrgb     LabrysMaisonvandenboer2012 Logo POS  Logo Thomas International Nederland Trigion Logo Ho Kow VDV Logo 2012 G       WBOOKS Logo Zw     Willaarts Klein       

 

   

 

Bossche Investerings Maatschappij
De BIM maakt ondernemen mogelijk en waar het kan ook makkelijker. De BIM brengt ondernemers samen en stimuleert de economische bedrijvigheid in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Alles met als doel om bij de top 5 van steden met het meest gunstige economische vestigingsklimaat te horen.
Bymarjo fotografie
Het Noordbrabants Museum werkt samen met fotograaf Marjo van de Peppel-Kool. In 2015 is Marjo's specialisatie portretfotografie bekroond met de titel Zilver Master.
Eduard Strang Verhuizingen
Dit erkend verhuisbedrijf onderscheidt zich door werkelijk haar klanten te ontzorgen. Strang beschikt over lange ervaring, nationaal en internationaal en biedt service die ver uitgaat boven het gemiddelde.
Enexis
Netbeheerder Enexis transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Enexis brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben.
Gasseling Search
Dit executive search bureau richt zich op organisaties en kandidaten die actief zijn op het snijvlak privaat publiek. Wij werven en selecteren voorzitters, toezichthouders, bestuurders, directeuren en MT-leden.
Gianotten printed media
Gianotten gelooft in de kracht van de combinatie van conventionele en nieuwe media, en voegt dagelijks kleur toe aan de relaties met klanten, medewerkers en omgeving: Add Color. Ook Het Noordbrabants Museum krijgt kleur van de samenwerking met Gianotten.
Hesdo
Hesdo is sinds haar oprichting in 1973 uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in consumentenelektronica. Heel bekend zijn de babyfoons.
Heijmans
Al vele jaren mag Het Noordbrabants Museum rekenen op de steun van Heijmans. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Bekijk hier de hand van Heijmans: bijzondere projecten door de manier van denken en (samen)werken. En altijd met bewezen resultaat.
Hof Hoorneman Bankiers
Deze bank helpt bij het verder op- of uitbouwen van vermogen.
ITSN
ITSN stelt iedere medewerker van elke organisatie in staat meer te bereiken met ICT.
Kuijpers
Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving.
Labrys Reizen
De vrienden van Het Noordbrabants Museum gaan al jaren met veel plezier en goed georganiseerd op excursie naar buitenlandse steden met Labrys Reizen.
Maison van den Boer
Maison van den Boer is Nederlands grootste partycateraar én eigenaar van de MuseumBrasserie in Het Noordbrabants Museum.
Thomas International
Thomas helpt bij het ontwikkelen van mens, team en organisatie. Ontdek hoe assessments de ontwikkeling van mens, team en (organisatie)cultuur optimaliseren door inzicht, analyse en actie.
Trigion
Al jarenlang is Trigion onze vaste partner voor het leveren en opleiden van de beveiligers in het museum. Nederland een stukje veiliger maken. Daar gaat Trigion voor. Met ruim 6.000 medewerkers is Trigion het meest complete beveiligingsbedrijf van Nederland.
Vanderven Oriental Art
Vanderven Oriental Art is gespecialiseerd in Aziatische kunst met de nadruk op de Chinese export porselein, en af ​​en toe Chinees porselein gemaakt in de Chinese smaak daterend uit de 17e en 18e eeuw.
WBOOKS
Uitgeverij WBOOKS geeft vele van onze tentoonstellingscatalogi uit.
Willaarts en Willaarts
Dit kantoor is gespecialiseerd in de bemiddeling bij de aan- en verkoop, de huur en verhuur en de taxaties van alle soorten bedrijfsmatig of zakelijk onroerend goed. Bij het verwerven van de opdrachten wordt zorgvuldig gehandeld, zodat verstrengelingen van belangen zoveel mogelijk voorkomen worden. De individuele opdrachten krijgen daardoor meer tijd en aandacht, waardoor de kans op een geslaagde transactie aanzienlijk toeneemt.

Word ook sponsor!

Ook bijdragen aan kunst, geschiedenis en cultuur? Dan is een samenwerking met Het Noordbrabants Museum een waardevolle investering.  De mogelijkheden voor activaties, ontvangsten en netwerkmogelijkheden voor bedrijven zijn legio. Meer weten? Neem dan contact op met de afdeling Development: Erna Baeten, hoofd development, via T +31 (0)73-6877 803 of E ebaeten@hnbm.nl of Maaike van de Wiel, relatiemanager, via T +31 (0)73-6877 817 of E mvandewiel@hnbm.nl