Nieuw

Museum Game

Ontrafel het mysterie van de Hertog

Stap binnen in het fascinerende verhaal van Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel: de Hertog van 's-Hertogenbosch! In ons museum, dat ooit zijn woonhuis was, maak je kennis met deze invloedrijke figuur die in contact stond met vorsten uit heel Europa. Maar er is iets bijzonders aan de hand. De Hertog, ooit machtig en succesvol, is plotseling het middelpunt van kritiek en afwijzing. Het hele land keert zich tegen hem. Vol schaamte en wraakgevoelens heeft hij zich teruggetrokken in zijn woning, waar vreemde gebeurtenissen plaatsvinden. En nu hebben we jullie hulp nodig! Kunnen jullie de puzzels snel oplossen en het mysterie van de Hertog ontrafelen? Kom naar ons museum en laat het avontuur beginnen.

Stap in de boeiende wereld van augmented reality en ontdek het museum, zijn kunstwerken en medewerkers op een speelse manier. Met onze Museum Game willen we leerlingen uit groep 8 een betekenisvolle museumervaring bieden op het gebied van kunst en geschiedenis.

In de game worden interactieve mini-games verweven die jouw leerlingen in kleine groepjes kunnen spelen. Deze games zijn onderdeel van een spannend verhaal dat draait om het mysterie van de Hertog. De Museum Game stimuleert het historisch besef van de leerlingen, prikkelt de verbeelding en stimuleert hun onderzoekend vermogen.

  • Geschikt voor groep 8
  • Maak kennis met augmented reality

Leerdoelen

  • Samenwerken
  • Wie werken er in een museum?
  • Krijgen de geschiedenis van kunst mee
  • Beter en anders kijken naar kunst
Foto Manoah Salampessy
Screenshot Museum Game

"Trots op deze interactieve manier om jongeren kunst te laten beleven. Als docent herken je je leerlingen niet meer terug, zo gaan ze op in de game. En de bijvangst is groot, ze pikken zoveel meer op dan met alleen een rondleiding."

— Anne-Marie Slegers-Meulman, cultuurcoördinator Yuverta vmbo

Praktische informatie

Leerweg/klas groep 8
Duur 2 uur 
Wanneer dinsdag t/m vrijdag vanaf 9 uur
Kosten € 240 euro per klas (max. 32 leerlingen)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
minimaal 2 begeleiders per klas
Voorbereiding voorbereiding in de klas is niet noodzakelijk
Reserveren twee weken van tevoren

Met dank aan

Voordat je komt...

In ons museum gelden een aantal regels tijdens je bezoek. We hebben acht regels voor je op een rij gezet. Handig om deze van tevoren even met je klas door te nemen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze museumlessen? Je kunt ons altijd bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. We helpen je graag verder.

+31 (0)73-6877 820 / reservering@hnbm.nl

Bekijk meer

Wil je ook een goedwerkende website?

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, persoonlijke advertenties, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, persoonlijke advertenties, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.