Nieuw

Museum Game

Ontrafel het mysterie van de Hertog

Ooit was ons museum het woonhuis van Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel: de Hertog van 's-Hertogenbosch. Hij heeft grote invloed en komt in contact met vorsten over heel Europa. Tot op een dag zijn macht en succes tegen hem keert. De Hertog krijgt kritiek van alle kanten. Het hele land spuugt hem uit. Vol schaamte en wraakgevoelens trekt hij zich terug in zijn woning. Daar gebeuren steeds gekkere dingen. We hebben dringend jullie hulp nodig! Los de puzzels zo snel mogelijk op en ontrafel het mysterie van de Hertog.

Ga samen op in een augmented reality wereld, waar je het museum, zijn kunst en medewerkers spelenderwijs leert kennen én door mini-games het spannende museum mysterie oplost. Met de Museum Game willen we een betekenisvolle museumervaring bieden aan vmbo-leerlingen op het gebied van beeldende kunst en geschiedenis.

In de game zijn interactieve mini-games verwerkt die jouw leerlingen in kleine groepjes spelen. Deze games zijn ingebed in een spannende verhaallijn rondom het mysterie van de Hertog. De Museum Game draagt bij aan het historisch besef van de leerlingen, zet de verbeelding aan en prikkelt het onderzoekend vermogen.

Voor wie:

  • Voor wie we dit doen? Voor Epke, Zain, Stig, Naomi en Sarah en voor alle andere leerlingen uit klas 1 en 2 van het vmbo.
  • Voor klas 1 en 2 sluit de Museum Game aan bij de vakken Beeldende vorming en Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).
  • Geschikt voor klas 1 en 2 van het vmbo
  • Aan de slag met augmented reality
  • Beeldende kunst en geschiedenis
  • Loopbaanoriëntatie (LOB)

Leerdoelen

  • Kerndoelen 50 , 51 en 52
  • Leren samenwerken
  • Leren onderzoeken
Foto Manoah Salampessy
Screenshot Museum Game

"Trots op deze interactieve manier om jongeren kunst te laten beleven. Als docent herken je je leerlingen niet meer terug, zo gaan ze op in de game. En de bijvangst is groot, ze pikken zoveel meer op dan met alleen een rondleiding."

— Anne-Marie Slegers-Meulman, cultuurcoördinator Yuverta vmbo

Praktische informatie

Leerweg/klas klas 1, 2 en 3 van het vmbo
Duur 1,5 uur 
Wanneer dinsdag t/m vrijdag vanaf 09.30 uur
Kosten € 180 euro per klas (max. 32 leerlingen)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
Minimaal 2 begeleiders per klas
Voorbereiding voorbereiding in de klas is niet noodzakelijk
Reserveren drie weken van tevoren

Met dank aan

Voordat je komt...

In ons museum gelden een aantal regels tijdens je bezoek. We hebben acht regels voor je op een rij gezet. Handig om deze van tevoren even met je klas door te nemen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze museumlessen? Je kunt ons altijd bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. We helpen je graag verder.

+31 (0)73-6877 820 / reservering@hnbm.nl

Bekijk meer