Rondleiding

Hoogtepunten van Het Noordbrabants Museum

Van bloemstilleven tot sculptuur

Eerste keer Het Noordbrabants Museum? Leuk, welkom! In deze rondleiding zie je alles wat je niet mag missen. Je ontdekt het museum van boven tot onder: wandel door onze 18de-eeuwse paleiszalen, vergaap je aan Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh, ontdek de befaamde bloemstillevens van de Tilburgse gebroeders Van Spaendonck of duik in hedendaags werk van Brabantse topkunstenaars.

Over het museum

Wist je dat het museumgebouw ooit het huis was van Anton Günther von Holstein? Hij was gouverneur van Brabant van 1733 tot aan zijn dood in 1744 en woonde met zijn familie in het oude gedeelte van het museum. In deze rondleiding nemen we je mee door ons mooie museumcomplex, zowel het oude als het nieuwe deel.

Bijvoorbeeld de Paleistuin: een groene oase in de binnenstad met een prachtige monumentale rode beuk. Of wat dacht je van de Statenzaal met indrukwekkende glas-in-loodramen, fonkelende kroonluchters en originele houten plafond? En natuurlijk vergeten we de kunstenaars niet. Je ontmoet onder andere navolgers van Jheronimus Bosch, de schilders van de familie Brueghel, Jan Sluijters of Vincent van Gogh. Maar ook hedendaagse Brabantse topkunstenaars als Mark Manders, Jolanda van Gennip, JCJ Vanderheyden of een van de vele anderen. Zo heb je in een uur allerlei hoogtepunten van het museum gezien.

WAT IS ER TE ZIEN?

✓ De Brabantse meesters Vincent Van Gogh en Jan Sluijters
✓ Navolgers en imitators van Jheronimus Bosch
✓ De Brueghel dynastie: vier generaties succesvolle schilders
✓ Bloemstillevens van de Tilburgse gebroeders Van Spaendonck
✓ Hedendaags werk van Brabantse kunstenaars van topniveau

Is er een kunstwerk of object dat je niet wil missen tijdens de rondleiding? Laat het ons weten in het reserveringsformulier.

Praktische informatie

Groepsgrootte max. 15 personen per rondleider
Duur 60 minuten
Starttijd dinsdag t/m zondag tussen 11.15 en 15.30 uur
Talen Nederlands en andere talen op aanvraag
Kosten per rondleiding € 95 (Nederlands) en € 110 (anderstalig) (exclusief entreekosten)
Reserveren twee weken van tevoren via onderstaande knop

 

Goed om te weten: het invullen van het formulier is nog geen definitieve toezegging van de rondleiding.

Andere rondleidingen