Geweest
11 juli t/m 27 september 2020

Fang Mij

Wie kent de rustplaats van de zon?

In het werk van Fang Mij zijn kleurrijke weefsels en structuren te zien die zich zowel op celniveau in het lichaam kunnen afspelen als in het mysterieuze heelal. De reeks kleine tekeningen zijn onderverdeeld in families. ‘Moeten werken altijd op zichzelf kunnen staan?’, bevraagt ze. Vanuit de Chinese cultuur heeft ze meegekregen dat er grote kracht te vinden is in de onderlinge verbondenheid van een familie, een functionerend geheel naast het individu.

Tijdens de corona crisis werkte ze aan het schilderij 'Het huis naast de altijd groeiende bloeiende tuin'. Haar nieuwe vertraagde werkproces is vergelijkbaar met het bouwen van een huis. Aquarel, olieverf en potlood gebruikt ze op een harmonieuze wijze naast elkaar. Ze ziet dit schilderij als symbool voor het huis waarin verschillende culturen in harmonie met elkaar kunnen wonen.

In de tuingalerij is het audiowerk 'Brieven aan de zon te horen'. Het werk verwijst naar onze neoliberale samenleving die op de rand van burn-out staat. Op een intieme wijze biedt het werk zelfreflectie en troost in de huidige crisissituatie.


Brabantse Nieuwe, mede mogelijk gemaakt door Avans Hogeschool.

Fang Mij, De Slaapwandeling, 2018
Fang Mij, Als Wind Kus Ik Je, 2018

Ontdek meer