Geweest
14 oktober 2017 t/m 28 januari 2018

Loving Vincent

De tentoonstelling

Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld. Meer dan 125 kunstenaars schilderden in de stijl van Vincent van Gogh 65.000 frames voor de film Loving Vincent. Het kostte de makers van Loving Vincent 6 jaar om de eerste geschilderde speelfilm ter wereld te realiseren. Makers Dorota Kobiela en Hugh Welchman brachten hiermee Van Goghs meesterwerken tot leven.

Over de tentoonstelling

In Loving Vincent: de tentoonstelling neem je een kijkje achter de schermen. Bewonder meer dan honderd van de mooiste olieverfschilderijen die voor deze film zijn gemaakt. Bekijk hoe de acteurs werden geschilderd in de stijl van Van Gogh en vervolgens geanimeerd. Ervaar hoe in de bekende werken van Van Gogh de dag werd verruild voor de nacht en de zomer voor de herfst.

Foto Joep Jacobs
Foto Joep Jacobs

Loving Vincent: de film

Net wanneer Vincent van Gogh succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het zijn geestelijke gezondheid of waren het problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om erkenning? Of was het geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers-sur-Oise om daar het mysterie rond Van Goghs dood te ontrafelen. Te zien in de Nederlandse bioscopen vanaf 26 oktober 2017. Combineer je tentoonstellingsbezoek met het bekijken van de film in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch.

Loving Vincent live

In een speciaal werkstation kun je een kunstenares, die meewerkte aan de film, van donderdag tot en met zondag zien schilderen aan een nieuw schilderij van Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

Loving Vincent: Setareh Goodarzi
Loving Vincent: Anna Kluza

Van Gogh in Brabant

Vincent van Gogh werd in 1853 geboren in Noord-Brabant. Hij woonde en werkte er het grootste deel van zijn leven. Hier ontstond zijn liefde voor natuur en ontwikkelde hij zijn unieke talent. Bezoek de erfgoedlocaties en volg Vincents voetsporen vanaf zijn kindertijd in Zundert, de start van zijn carrière in Etten-Leur en zijn eerste meesterwerk in Nuenen. Meer informatie op www.vangoghbrabant.com.

Ontdek meer