Werken bij

Onze vacatures

Het Noordbrabants Museum is niet alleen hét museum voor kunst, geschiedenis en cultuur in Brabant, het is óók de allerleukste plek om te werken! Word jij onze nieuwe collega?

VACATURES EN SOLLICITEREN

Altijd al bij het museum willen werken? Hier vind je alle openstaande vacatures. Volg ons ook op LinkedIn voor het laatste vacature-nieuws. Goed om te weten: open sollicitaties nemen we niet in behandeling, je kunt alleen reageren op openstaande vacatures.

Openstaande vacatures

Theater a/d Parade, Willem Twee, Verkadefabriek en Het Noordbrabants Museum zijn per 1 september 2024 op zoek naar een

CULTUURMAKELAAR (Freelance/ZZP)

Het bestuursakkoord van de Gemeente 's-Hertogenbosch 2022 – 2026 biedt de komende twee jaren ruimte voor de aanstelling van een Cultuurmakelaar.

Een stuurgroep bestaande uit vier culturele instellingen heeft het initiatief genomen om hier handen en voeten aan te geven.

De Cultuurmakelaar krijgt als taak om makers, organisaties en overheid met elkaar te verbinden en nieuwe initiatieven verder te helpen.

Wij zien de Cultuurmakelaar als de spil in het netwerk van makers in de podiumkunsten en visuele kunsten, instellingen en gemeente in de gemeente 's-Hertogenbosch, ter bevordering van het culturele (productie)klimaat van de stad.

Het betreft een pilot van 9 maanden met mogelijkheid tot verlenging tot en met einde 2026, voor een gemiddelde tijdsbesteding van 2 à 3 dagen per week.

Na de pilot bespreekt de stuurgroep met de culturele sector hoe de rol structureel wordt geborgd.

Doelen van de pilot:

1. Een beter ontwikkeld en actiever makersklimaat, op basis van de behoeften van individuele makers in de gemeente 's-Hertogenbosch,
  2. Een sterkere verbinding van Bossche makers met professionele kunstinstellingen, gemeente, en andere sectoren in de gemeente,
  3. Een groter en actiever netwerk van makers, waarin ook makers die hier nog geen onderdeel van zijn beter betrokken worden.

De Cultuurmakelaar:

• Is matchmaker tussen makers en de professionele instellingen (podiumkunsten en visuele kunsten) en legt vragen en behoeftes van makers voor aan de relevante instellingen.
  • Onderhoud goede contacten met directies en programmeurs van de verschillende instellingen.
  • Fungeert als een katalysator en brengt partijen bij elkaar aan tafel.
  • Informeert makers over de mogelijkheden van (financiële) ondersteuning bij de gemeente en andere fondsen en verwijst door.
  • Organiseert bijeenkomsten met makers gedurende het jaar ter versterking van het makersnetwerk.
  • Organiseert 2-4x per jaar een inspirerende, fysieke bijeenkomst voor makers, waar zij hun ideeën kunnen presenteren en waar ontmoeting plaatsvindt met de culturele instellingen, gemeente, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties.
  • Gaat actief op zoek buiten de bestaande netwerken naar makers die hier nog geen onderdeel van uitmaken.
  • Heeft zicht op beschikbare locaties binnen het culturele veld voor voorstellingen en gebouwen voor repetities, residenties en projecten en fungeert als matchmaker tussen vraag en aanbod.
  • Werkt in de promotie van de (podium- en visuele) kunsten samen met relevante partners.
  • Kan ook vraagbaak zijn voor professionele instellingen uit andere sectoren waar het gaat om het betrekken van lokale makers.

Wij zoeken een dynamische, inspirerende en verbindende persoonlijkheid met uitstekende kennis van het culturele veld die goed bekend is met 's-Hertogenbosch.

Een tijdelijke werkplek wordt geboden in een van onze instellingen.

Sollicitaties kunnen tot 10 juni 2024 worden gericht aan: solliciteren@hnbm.nl

De gesprekken vinden plaats in de laatste twee weken van juni.

Hoe kunnen we je helpen?