Nieuw

Museum Game

Ontrafel het mysterie van de Hertog

Stap binnen in het fascinerende verhaal van Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel: de Hertog van 's-Hertogenbosch! Ooit was ons museum zijn paleis. Nu nog waart zijn geest er rond en de hertog is niet blij. Hij vindt het maar niks dat hij vergeten dreigt te worden en dat het prachtige portret van hemzelf staat te verstoffen in het depot. En dus laat hij flink van zich horen en pest hij de doodsbange bezoekers weg. De directie van het museum is ten einde raad: het museum dreigt te moeten sluiten. Wie helpt ons de hertog tot bedaren te brengen? Worden jullie onze museumhelden?

Gewapend met een iPad gaan leerlingen in groepjes op een meeslepende ontdekkingstocht door het museum om het raadsel van de hertog de ontrafelen. Ze moeten al hun onderzoekende en analytische vaardigheden inzetten om de vele mini-games te voltooien en de codes te kraken. En alleen door nauw samen te werken kunnen ze het mysterie van de hertog tot een goed einde brengen.

Met een flinke dosis humor, gebruik van augmented reality en een meeslepend verhaal leren kinderen meer over een museum, haar medewerkers én over de geschiedenis van Brabant. De Museum Game stimuleert zo het historisch besef van de leerlingen, prikkelt de verbeelding en stimuleert hun probleemoplossend vermogen.

  • Geschikt voor groep 7/8
  • Maak kennis met augmented reality

Leerdoelen

  • Samenwerken
  • Onderzoeken en problemen oplossen
  • Leer meer over hoe een museum werkt
  • Kerndoel 56: vergroten kennis cultureel erfgoed
Foto Manoah Salampessy
Screenshot Museum Game

Praktische informatie

Leerweg/klas groep 7/8
Duur 1,5 uur 
Wanneer dinsdag t/m vrijdag vanaf 9:30 uur
Kosten € 180 euro per klas (max. 32 leerlingen)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
minimaal 2 begeleiders per klas
Voorbereiding voorbereiding in de klas is niet noodzakelijk
Reserveren twee weken van tevoren

Met dank aan

Voordat je komt...

In ons museum gelden een aantal regels tijdens je bezoek. We hebben acht regels voor je op een rij gezet. Handig om deze van tevoren even met je klas door te nemen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze museumlessen? Je kunt ons altijd bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. We helpen je graag verder.

+31 (0)73-6877 820 / reservering@hnbm.nl

Bekijk meer