Geweest
5 mei en 2 juni 2024

Museum Game

Speel het spel met je familie en red het museum

Ooit was het museum het woonhuis van hertog Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel. Nu nog waart zijn geest er rond en de hertog is niet blij. Hij vindt het maar niks dat hij vergeten dreigt te worden en dat het prachtige portret van hemzelf staat te verstoffen in het depot. Hij laat nadrukkelijk van zich horen en pest de doodsbange bezoekers weg. De directie van het museum is ten einde raad: het museum dreigt te moeten sluiten. Wie helpt ons de hertog tot bedaren te brengen?

Interactieve escape game

Families met kinderen kunnen de Museum Game, die nog het meest doet denken aan een escape room, live spelen. Gewapend met een iPad los je puzzels op dwars door het museum en in een race tegen de klok. Tussendoor ontmoet je museummedewerkers die tips kunnen geven en probeer je de hertog te vriend te houden. Deze interactieve augmented reality game is snel en spannend en stiekem ook nog leerzaam.

Foto Manoah Salampessy
Screenshot Museum Game

Boek jouw iPad

Iets voor jou en je kinderen? Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en ouders die graag helpen puzzelen. Je hebt de beste spelervaring in een groepje van 3 à 4 personen. De kosten per iPad zijn € 29,50 (€ 24,50 voor Museumkaarthouders). Het spel duurt circa 1,5 uur en kent starttijden om 11.30 en 14.00 uur. Er is een beperkt aantal iPads beschikbaar per tijdslot dus wacht niet te lang met reserveren!

Praktische informatie

Data 20 mei en 2 juni
Starttijd 11.30 en 14 uur (10 minuten van tevoren aanwezig)
Duur 1,5 uur
Aantal personen 3 à 4 personen per groepje (max. 8 groepjes)
Geschikt voor families met kinderen vanaf 9 jaar
Startlocatie de grote witte bank in de Rabobankgalerij
Prijs € 29,50 per groepje (€ 24,50 voor Museumkaarthouders)

Je game combineren met een bezoek aan het museum? Koop dan je museumticket hier.

Ontdek meer