Gratis
Workshop

U Bent Hier

Imagine Home

Volg een workshop bij de tentoonstelling Imagine Home. Ervaar U bent hier en stap in de schoenen van iemand anders. Twee personages komen samen in een gescript verhaal: een local en een nieuwkomer. Ontdek hun verschillende levensverhalen vol verlies, verdriet, verlangens en liefde. De workshop is gratis, maar vergeet niet je plekje te reserveren. Doe mee en laat je verrassen door een bijzondere ontmoeting!

Wat ga je doen?

Na een korte introductie op de tentoonstelling Imagine Home word je uitgenodigd om in tweetallen (met een bekende óf onbekende) een bijzondere ontmoeting aan te gaan. Tijdens U Bent Hier stap je in een gescript gesprek met een twist. Twee personages ontmoeten elkaar: de een al jarenlang bekend met 's-Hertogenbosch, de ander een nieuwkomer. Beiden hebben het leven ervaren in al zijn facetten: verlies, verdriet, verlangens en liefde. Maar hun achtergronden zijn verschillend. Na de duo-gesprekken komen we samen voor een nagesprek waarin we de verbinding leggen met de tentoonstelling.

Hoe doe je mee?

Wil je de workshop volgen? Koop dan, naast een ticket voor de workshop, óók een ticket voor je bezoek aan het museum*. Deze koop je in de normale ticketshop. Let op: je hebt in totaal dus twee verschillende tickets nodig.

Foto Jan-Kees Steeman
Foto Jan-Kees Steenman
Speciale editie op zondag 5 mei

Op 5 mei organiseren we een speciale editie van de workshop inclusief nagesprek en lunch. We combineren de workshop in het museum met een ontmoeting met de mensen achter de verhalen uit U Bent Hier. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via het formulier.

Gratis

Onderzoek

U Bent Hier is het resultaat van een actieonderzoek van de Academie voor Beeldvorming uit 2019, dat zich richtte op de vraag: hoe kan de ervaring van mensen die gevlucht zijn de Bossche samenleving verrijken?

Voor meer informatie, bezoek: www.academievoorbeeldvorming.nl 

Praktische informatie

Duur 1 uur
Wanneer op verschillende dagen om 13.15 uur (t/m 31 mei 2024)
Waar melden bij de balie van het museum
Aantal max. 16 deelnemers
Kosten gratis met reservering

Ontdek meer