Toegankelijkheid

Van en voor iedereen

Brabantse gastvrijheid zit in onze genen. We doen er alles aan om je bezoek zo prettig en makkelijk mogelijk te maken. Alle praktische informatie over de toegankelijkheid van ons museum vind je hier. Heb je een vraag of tip? Laat het ons weten via info@hnbm.nl of spreek tijdens je bezoek een museummedewerker aan. We helpen je graag verder!

ROLSTOEL, ROLLATOR EN SCOOTMOBIEL

Bezoek je het museum in een rolstoel of met een rollator? Neem de hoofdingang aan de Verwersstraat. De informatiebalie is verlaagd en alle pinapparaten beschikken over een lang snoer, zodat je er makkelijk bij kunt. Het museum bezoeken in een scootmobiel is helaas niet mogelijk. Wel kun je gratis hulpmiddelen lenen, zoals een rolstoel of wandelstok.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Bezoekers met een beperking mogen gratis een begeleider meenemen. Meld je daarvoor bij de helpdesk. Koop je vooraf tickets in de online ticketshop? Selecteer voor begeleiders dan de optie Gratis entree i.c.m. ander geldig toegangsbewijs. Geregistreerde blindengeleidehonden en SOHO-honden zijn hartstikke welkom in Het Noordbrabants Museum.

TIPS VOOR EEN RUSTIG MUSEUMBEZOEK

De drukte in het museum is moeilijk te voorspellen en hangt van een aantal dingen af, zoals de tijdelijke tentoonstellingen, de dag van de week en het tijdstip. Onze tip voor een rustig en relaxt museumbezoek: plan je bezoek buiten de weekenden en vakantieperiodes. Op doordeweekse dagen is het een stuk rustiger, vooral na 15 uur. Goed nieuws! Achter de schermen werken we aan een prikkelarm museumbezoek. Tijdens deze speciale openstelling krijgt een beperkt aantal bezoekers toegang tot het museum en worden lichten gedimd en geluiden gedempt. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Download de plattegrond

Kom je binnenkort naar het museum en wil je alvast je bezoek plannen? Neem dan op je gemak de plattegrond door.

PARKEREN

Er zijn een aantal aangepaste parkeerplaatsen in de buurt, waaronder één voor de ingang in de Verwersstraat en een paar op de Parade. Je kunt deze parkeerplaatsen niet reserveren. Let op: parkeren in de straten rondom het museum is alleen voor vergunninghouders.

OVERIGE VOORZIENINGEN

Door de liften zijn alle museumzalen toegankelijk per rolstoel en rollator. Ook zijn er aangepaste toiletten op de begane grond van het museum. Deze voorzieningen zijn zelfstandig te gebruiken.

MUSEUMPLUSBUS

Wil je ons bezoeken, maar lukt dat niet meer zelfstandig? Het Noordbrabants Museum werkt samen met de MuseumPlusBus. De MuseumPlusBus – een initiatief van 14 musea en de VriendenLoterij – rijdt elke dag een groep senioren naar een van de deelnemende musea. Stap je in, dan geniet je van een geheel verzorgd dag-arrangement in het museum. Meer weten of een groep ouderen inschrijven? Kijk op de website van de MuseumPlusBus.

HET MUSEUM BIJ JE THUIS

Kun jij niet naar ons komen, dan komen wij gewoon naar jou toe! Voor sommige mensen komt een museumbezoek namelijk nog te vroeg vanwege het coronavirus of is een bezoek helemaal niet (meer) mogelijk. Met onze videotour wandel je thuis, vanuit je eigen stoel, digitaal door ons museum. Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee op ontdekkingsreis door het museum en spreekt onderweg met onze experts.

Volg de videotour

Reken op een warm welkom van onze gastvrouw, een ommetje door de Paleistuin en alles over oude meesters en nieuwe namen. Alsof je er zelf gewoon even bent! Volg de tour op je desktop, laptop of iPad voor de beste ervaring.

Dat kunst een mooie opsteker kan zijn, bleek wel uit onze pop-up expositie in Brabantse woonzorglocaties. Omdat bewoners tijdens de eerste coronagolf niet naar buiten mochten, brachten we samen met Club Goud en ontwikkelpartner Future Talent Factory onze kunst naar hén toe. Dankzij deze pop-up expositie konden bewoners via levensgrote replica's toch op een veilige manier van kunst genieten.

Hoe kunnen we je helpen?

Wil je ook een goedwerkende website?

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, persoonlijke advertenties, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, persoonlijke advertenties, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.