Geweest
1 t/m 18 december 2022

Wat blijft

Gratis pop-up expo in het Koetshuis

Varende tentoonstelling komt aan wal. De pop-up expo Wat Blijft toont de bijzondere verhalen die zijn verzameld tijdens een reis over de 122 kilometer lange Zuid-Willemsvaart. De varende tentoonstelling 'zakte' het hele kanaal af: van Den Bosch via Veghel en Weert naar Maastricht en Luik. Tijdens de reis zijn verfilmde verhalen, voorwerpen, schilderijen, borduurwerken en foto's verzameld. Al deze verhalen worden nu aan land gepresenteerd in het Koetshuis van Het Noordbrabants Museum. Kom gratis een kijkje nemen!

Afsluiting van een kunstproject

Wat Blijft is de afsluitende tentoonstelling van het meerjarige kunstproject Dat wat Blijft. Het project is een initiatief van beeldend kunstenaar Monique Broekman, wonend aan de Zuid-Willemsvaart, en co-curator Alexandra van Dongen. Het kwam tot stand in samenwerking met de bewoners en ondernemers aan de Zuid-Willemsvaart.

Filmstill uit de video over Myriam Tijdink. Foto Monique Broekman
Foto Ronny Witting

"Ik woon zelf aan de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch en kijk uit op de mooie oude huizen aan de overkant van het kanaal, met daarachter de Sint-Janskathedraal. Tijdens Dat Wat Blijft leer ik mijn overburen – en hun verhalen – steeds beter kennen. We maken allemaal onderdeel uit van de geschiedenis van de Zuid-Willemsvaart. Maar we creëren ook allemaal onze eigen geschiedenis langs het kanaal. In Dat Wat Blijft worden al deze verhalen bewaard voor de toekomst."

— Kunstenaar Monique Broekman

Ontdek meer