28 juli 2022

Een open uitnodiging van de nieuwe directeur Het Noordbrabants Museum

Persbericht

De eerste 100 dagen van Jacqueline als kersverse directeur staan in het teken van kijken en luisteren. Juist in deze beginfase vindt zij het ontzettend belangrijk om niet alleen naar binnen te kijken, maar vooral naar buiten én met elkaar. Daarom staan haar deuren de komende maanden letterlijk wagenwijd open. Open voor een kennismaking, open voor een gesprek, open voor een verhaal en open voor nieuwe ideeën. Iedereen is welkom om langs te komen. Vanaf woensdag 17 augustus tussen 17 en 19 uur in het koetshuis op het voorplein. 

Open uitnodiging aan iedereen 

Als voormalig directeur van de Oude Kerk Amsterdam heeft Jacqueline laten zien dat zij mensen kan inspireren en verbinden. Het Noordbrabants Museum is er voor iedereen en dat wil zij graag zo houden en versterken. Door allereerst contact te maken en de mensen te leren kennen. Daarom een open uitnodiging aan alle Brabanders, Bosschenaren, buurtbewoners, scholieren, studenten en families om bijvoorbeeld het volgende te delen: Wat is nou dat ene ding dat Brabant zo bijzonder maakt? Wat was jouw mooiste moment in het museum? En wat mis je er misschien nog? Wat zou je er graag zien gebeuren? Wat mag nooit veranderen? Zie je prachtige kansen? Klein of groot, baanbrekend of een mini-stapje vooruit. Kom vooral langs!

“Afgelopen jaar woonde ik in Antwerpen, daarvoor in Amsterdam maar mijn familie woont hier, in ’s-Hertogenbosch. Zo is ook mijn liefde voor Brabant ontstaan. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen in Brabant en ’s-Hertogenbosch, en kijk uit naar een persoonlijke kennismaking en een mooi gesprek over ons museum!

— Jacqueline Grandjean, directeur Het Noordbrabants Museum 

Elke woensdag namiddag staat de deur open 

Vanaf 17 augustus tussen 17 en 19 uur ontvangt Jacqueline je de komende 8 weken iedere woensdag met open armen in het Koetshuis op het voorplein. Met een hapje en een drankje, we zijn immers in Brabant. Om ervoor te zorgen dat ze tijd en aandacht voor iedereen kan maken, kun je vooraf een tijdslot reserveren via www.hnbm.nl/open. Dan ben je verzekerd van een plek. Maar spontaan langslopen kan natuurlijk ook!


Een inspirerende visuele muur 

Om de opgeleverde inspiratie een plek te geven, hangt er in het Koetshuis een grote IXXI waarin iedereen zijn gedachtenspinsels kan achterlaten. Een inspirerende visuele muur, die in het museum wordt gebruikt bij het vormgeven van nieuwe programma’s en andere toekomstplannen.

Persbeeld

Jacqueline Grandjean

Foto Viorica Cernica