7 juni 2021

Intieme concerten in de tuin van Het Noordbrabants Museum

Persbericht

Den Bosch is een muzikaal zomerevenement rijker: TUINSESSIES. Grote Nederlandse artiesten als Tim Knol, Spinvis, Lucas Hamming, Tangarine en Robin Borneman treden in intieme setting op in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Bezoekers genieten vanaf een picknickkleedje in het gras van de live-optredens en de sfeervolle ambiance. In de maand juli vinden er in totaal twaalf zomeravondconcerten plaats.

TUINSESSIES is een initiatief van Theater aan de Parade, Willem Twee Poppodium en Het Noordbrabants Museum. “Geweldig om met verschillende culturele partners een prachtig zomerprogramma op zo’n inspirerende plek neer te zetten”, aldus Henri Broeren, directeur van Willem Twee Poppodium. Ook Alex Kühne, directeur van het Theater aan de Parade, is verheugd over de samenwerking: “Wat een geweldige uitnodiging van Het Noordbrabants Museum om deze zomer haar tuin te bespelen. Zo zie je maar dat in de tijden dat je geen theater hebt, er op allerlei manieren podia ontstaan om het publiek te ontmoeten.” Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum voegt daaraan toe: “We bundelen onze krachten om een heerlijke zomer in onze museumtuin neer te zetten. Muziek en gezelligheid tussen de kunst.”

Foto Jasper Toeli
Foto Jasper Toeli

Van eigenzinnige smartlappen tot roots, blues en folk

TUINSESSIES verrast met een veelzijdige programmering. Zo brengt kunstenaar Sophie Straat eigenzinnige smartlappen over actuele thema’s als woningnood, seksisme en racisme ten gehore. Bassist en singer-songwriter Nana Adjoa laat horen én zien waarom zij geldt als een van de grote beloftes van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast biedt TUINSESSIES ook plek aan talent van Brabantse bodem. De Osse singer-songwriter Robin Borneman, tevens frontman van het symfonische rockorkest Trans-Siberian Orchestra en winnaar van de tv-talentenjacht ‘We Want More’, speelt een mix aan roots, blues en folk. Blackbird, de uit Den Bosch afkomstige zanger Merel Koman, betovert met haar puntige, door de jaren zeventig beïnvloede popmuziek. Kijk voor de volledige programmering op www.tuinsessies.nl.

Er kan ter plaatse een hapje en een drankje gekocht worden. Bezoekers kunnen hun avond compleet maken door vooraf te genieten van een à la carte diner op het voorplein van Het Noordbrabants Museum bij pop-up restaurant ‘Thuis bij Van Drakestein’. De ticketprijzen variëren tussen de € 12,50 en € 20.

Foto Jasper Toeli
Foto Jasper Toeli

Update 23 juni 2021

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen komen er extra tickets beschikbaar voor de geliefde concerten in de museumtuin van Het Noordbrabants Museum. Nadat de eerste tickets voor TUINSESSIES binnen enkele minuten uitverkocht waren, zijn de initiatiefnemers Theater aan de Parade, Willem Twee Poppodium en Het Noordbrabants Museum blij meer bezoekers te kunnen ontvangen bij de liveoptredens van onder andere Tim Knol, Spinvis, Lucas Hamming, Tangarine en Robin Borneman die in juli in het kader van de Bossche Zomer georganiseerd worden.

Van 8 tot en met 31 juli is er iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond een intiem zomeravondconcert in de museumtuin van Het Noordbrabants Museum. Vanaf een picknickleedje in het gras genieten bezoekers van de liveoptredens en de sfeervolle intieme ambiance van de tuin. Tot nu toe waren er 50 kaartjes per concert beschikbaar, maar dankzij de versoepelde maatregelen komen daar nog eens 50 tickets per voorstelling bij. Op maandag 28 juni om 10 uur start de kaartverkoop via www.tuinsessies.nl en om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om de gewilde kaartjes te bemachtigen is er een limiet van twee tickets per koper.

Wil je ook een goedwerkende website?

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.

We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.