Trouwen in het museum

Een wonderschoon decor voor jouw mooiste dag

Arriveren in een écht huwelijksbootje, volmondig 'ja' zeggen in onze monumentale Statenzaal en proosten tussen de kunst in de Blauwe Salon: een bruiloft in Het Noordbrabants Museum vergeet je echt nóóit meer. Het Noordbrabants Museum is door de gemeente 's-Hertogenbosch benoemd tot Huis der Gemeente. Dat betekent dat jullie in ons museum voor de wet kunnen trouwen. Samen met culinair partner Maison van den Boer zorgen we ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt. We maken jullie mooiste dag graag onvergetelijk!

DE GROTE DAG

Hoe jullie trouwdag er bijvoorbeeld uit zou kunnen zien? Parkeer de trouwauto op het voorplein van het museum, of zorg voor een sprookjesachtige entree en stap letterlijk in-en-uit het huwelijksbootje: precies onder Het Noordbrabants Museum vind je een halte van de Binnendieze. Dit is een van de best bewaarde geheimen van de Bossche binnenstad. Ondertussen ontvangen we jullie gasten in onze 18de-eeuwse Blauwe Salon. Iedereen aanwezig? Dan openen we de deuren naar de Gele Salon, een vorstelijke ruimte met fonkelende kroonluchter en kleurrijke bloemstillevens. Hier kan de trouwceremonie of partnerregistratie beginnen.

Foto bymarjo
Foto bymarjo
Foto Eppel Fotografie

Hebben jullie een ander programma in gedachten? Geen probleem! Is jullie gezelschap groter dan vijftig personen, dan kunnen jullie bijvoorbeeld ook gebruik maken van de indrukwekkende Statenzaal. Na afloop kunnen jullie toasten met champagne, een bruidstaart aansnijden, receptie of borrel geven in onze Patiotuin.

Foto fotografieplus
Foto bymarjo

Om in te lijsten

Onze huisfotograaf Marjo van de Peppel-Kool van bymarjo maakt jullie trouwdag er eentje voor in de boeken. Ze maakt een mooi beeldverslag van jullie verblijf bij ons, een groepsportret of een bijzondere bruidsreportage. Heb je zelf een trouwfotograaf gevonden? Ook hartstikke welkom, natuurlijk!

Header: Foto fotografieplus

Neem contact op

Heb je vragen over trouwen in Het Noordbrabants Museum? Neem contact op met onze eventmanager Laura Limburg. Zij ontvangt je graag en helpt je bij het organiseren van een onvergetelijke dag.

evenement@hnbm.nl / +31 (0)73-6877 832

Bekijk ook