Tijdelijk niet te zien
Thomas Trum

One Purple Line 06

Let op: het werk van Thomas Trum is tijdelijk niet te zien i.v.m. de tentoonstelling Thomas Trum: Daily Spins.

Kleurrijk, experimenteel en gigantisch groot: om het werk van Thomas Trum (Rosmalen, 1989) kun je simpelweg niet heen. One Purple Line 06 uit 2019 is geen uitzondering. Maak kennis met de kunstenaar!

Trum beweegt zich op het snijvlak van kunst en design en maakt abstracte kunst. In zijn werk draait het altijd om onderzoek: naar materialen, technieken én compositie. In zijn atelier in Den Bosch gebruikt Trum veel zelfgemaakte materialen, zoals reusachtige viltstiften, kwasten bevestigd aan een boor en een machine waarmee normaal gesproken lijnen op de weg worden gezet.

Thomas Trum, One Purple Line 06, 2019. Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch, hommage aan Paul en Huguette, 11 oktober 2019, c/o Pictoright Amsterdam 2021

Piet precies

Ook niet te missen in Trums werk: kleur. De reden is simpel, hij vindt kleur een heel belangrijk onderdeel van het leven. De monochrome kleuren die Trum gebruikt, geven zijn werk niet alleen karakter, ze leggen de nadruk op het lijnenspel en juist dát maakt zijn werk zo herkenbaar. De ogenschijnlijk eenvoudige doeken zijn gemaakt met een precisie en concentratie waar je akelig van wordt.

Trial-and-error

Toch blijft het eindresultaat ook voor de kunstenaar vaak een verrassing. Zijn actieve manier van werken is namelijk een gevalletje trial-and-error. Trum denkt het resultaat vooraf niet helemaal uit en laat enthousiasme en snelheid een groot deel van het kunstwerk bepalen. Het resultaat: spectaculair werk waarbij de sporen van het maakproces nog zichtbaar zijn. Een overblijfsel uit Trums tijd in de graffitiscene waar zijn fascinatie voor het achterlaten van maaksporen ontstond.

Praktische informatie

Titel
One Purple Line 06
Vervaardiger Thomas Trum
Datum 2019
Materiaal doek, acrylverf, aluminium
Grootte 250 x 190 cm
Creditline Hommage aan Paul en Huguette, 11 oktober 2019

Ontdek meer