Op vrijdag 13 december is het weer tijd voor Museumavond! Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch gooien gratis de deuren open van 19.00 tot 22.00. Een interactieve avond waar kunst en creativiteit centraal staan. Laat je rondleiden langs bijzondere werken, ga zelf aan de slag met creatieve workshops, en schuif aan bij inspirerende talkshow met de jonge MogelijkMakers. Maar ook The Circle Ink is aanwezig die hun kunst als tattoo achterlaten bij bezoekers die dat willen, unieke kans toch? Eindigen doe je pas echt goed met een muzikaal feestje vanaf 22:00 uur in de Toonzaal van Willem Twee. Kortom, dit wordt een avond om niet te missen!
Bezoek het museum:
Te zien en te doen
Tijdens de museumavond krijg je de kans om mee te doen aan unieke workshops van Jordie Rovers en Khattar Shaheen, twee opkomende talenten uit Talent Hub Brabant. Jordie laat je illustraties maken in de stijl van kunstenaar Adbdelkader Benchamma met… tekenrobots! Geen ingewikkelde apparaten, maar slimme constructies van huishoudproducten zoals melkopschuimers en elastiek. Khattar, een getalenteerd animator en portrettekenaar, gaat met je aan de slag om emoties vast te leggen in een portret, geïnspireerd door Van Goghs Gordina.
Doe jij mee? Wees op tijd, want vol = vol.
Het hoogtepunt van de avond? Een inspirerende talkshow gehost door Tyrone Tjon-a-loi, de cultuurmakelaar van Den Bosch. Samen met Linda Köke (curator Willem Twee Kunstruimte), Jan Gradje Vollebergh (STOOM) en Casper Roos (@denboschofwa) gaat hij in gesprek over creativiteit, cultuur en hoe jongeren hun impact maken in de stad. Of je nu bekend bent met hun werk of nieuwsgierig bent naar nieuwe perspectieven – dit is je kans om te zien hoe het museum een plek wordt waar iedereen welkom is. Kom kijken, luisteren en laat je inspireren door deze MogelijkMakers (zie onderaan meer informatie)!
En voor de echte spanningszoekers... zijn er vier top-tattoo-artiesten van The Circle Ink aanwezig die hun kunst als blijvende herinnering achterlaten bij gelukkige bezoekers die dat willen. Ook is er een speciaal gecureerde rondleiding door Nigel Melaan. De avond gaat vanaf 22:00 uur verder in de Toonzaal Willem Twee. Naast een muzikaal optreden, zijn ook de studio’s toegankelijk voor publiek – iets dat niet vaak voorkomt. Een mooie link met de tentoonstelling Earth Workers Requiem/Jubilate in het museum, omdat de compositie hier ook is opgenomen.
(Mogelijk)Makers in Beweging - Panelgesprek
-
Host: Tyrone Tjon-A-Loi (Cultuurmakelaar Den Bosch)
Tyrone Tjon-a-loi is cultuurmakelaar in Den Bosch en een belangrijke schakel binnen de lokale culturele sector. Hij verbindt makers, organisaties, instellingen en de gemeente met elkaar, met als doel Den Bosch verder te laten groeien als inspirerende cultuurstad. Tijdens het panelgesprek gaat hij in gesprek met drie mogelijkmakers om te onderzoeken hoe het makersklimaat ervoor staat: biedt de stad voldoende kansen en faciliteiten, en wat is er nodig om Den Bosch ook in de toekomst een broedplaats voor creativiteit en talent te laten zijn? Met zijn brede kennis en verbindende rol daagt Tyrone de panelleden en het publiek uit om mee te denken over de toekomst van de stad.
-
Gast: Jan Gradje Vollebergh (Founder - Stoom & Programmeur Werkwarenhuis)
Jan Gradje Vollebergh is een mogelijkmaker die jong talent ondersteunt via het Werkwarenhuis en het platform STOOM. Hij biedt jongeren een creatieve springplank en maakt nachtcultuur toegankelijk met laagdrempelige kansen voor beginnende DJ’s.
-
Gast: Linda Köke (Hoofd Curator - Willem Twee)
Linda Köke is hoofdcurator bij Willem Twee Kunstruimte, waar ze tentoonstellingen ontwikkelt op het snijvlak van beeldende kunst en muziek. Met haar onderzoekende aanpak brengt ze traditie en vernieuwing samen in een interdisciplinair programma van kunst, concerten en festivals.
-
Gast: Casper Roos (Co-Founder - Den Bosch OFWA)
Casper Roos is sociaal en cultureel werker en mede-oprichter van Den Bosch OFWA, een platform dat makers, jongeren en het nachtleven in de stad ondersteunt. Hij zet zich in om gemeenschappen te verbinden en een bruisend makersklimaat te creëren.