Geweest
Vrijdag 3 mei

Museumavond

Muziek, workshops en meer

Ontdek het museum in een ander licht! Op vrijdag 3 mei organiseren we een nieuwe editie van de Museumavond. Samen met de buren van Design Museum Den Bosch openen we gratis onze deuren voor een avond vol kunst, muziek, performances, workshops – noem maar op! Van 19 uur tot 22 uur. Krijg je er geen genoeg van, sluit dan aan bij de afterparty in de Toonzaal Willem Twee vanaf 22 uur. Zien we je dan?

In Het Noordbrabants Museum

Muzikaal multitalent Ramses3000 (Yannick Verhoeven) neemt je in een niet-te-missen performance mee naar een andere (mentale) plek. Hij speelt deze show in het kader van zijn nieuwe album vergezeld door onder andere een cellist en een gitarist.

Steek je creatieve handen uit de mouwen en werk mee aan een groots Tapijt voor Vrede, een ode aan de vrijheid. Ook is het project U bent hier live te ervaren tijdens een rondleiding door het museum. Verplaats je in een ander tijdens een begeleid gesprek tussen twee mensen en krijg nieuwe inzichten. Behoefte aan nieuwe creatieve inspiratie en skills? Kunstenaar Khattar Shaheen geeft een tekenworkshop in zijn unieke stijl.

Geniet van een drankje en een dansje tijdens de set van dj Fatima Ferrari, die het museum op zijn kop zet. En wie goed kijkt herkent daarin kunstenaar Narges Mohammadi. Haar werk is nu ook te zien in de tentoonstelling Imagine Home.

Foto Jan-Kees Steenman
Foto Jan-Kees Steeman

In Design Museum Den Bosch

In Design Museum Den Bosch staat de avond in het teken van de tentoonstelling Dance - design van een cultuur. Op de begane grond kun je dansen op de muziek van jonge Bossche dj's tijdens de Silent Disco van dj-collectief STOOM.

Het team van Kinki Kappers staat klaar om je om te toveren in één van de vele subculturen die je in de elektronische dansmuziek terugvindt. Daarna ga je natuurlijk op de foto in de photobooth. In de tentoonstellingszaal staat een dansleraar om je in slechts 15 minuten de lekkerste moves van het dansen als een gabber aan te leren.

Ons team van rondleiders neemt je tijdens de Museumavond op avontuur in de tentoonstellingen. Vertel hun waar je in geïnteresseerd bent, en ze maken ter plekke een korte rondleiding van 20 minuten op maat, speciaal voor jou. Op zoek naar een rustiger momentje? In de tentoonstelling Mannen, vrouwen en hun apparaten kun je aanschuiven bij een workshop waarin je zelf afbeeldingen maakt met kunstmatige intelligentie, zoals je die ook in de tentoonstelling ziet.

Foto Ben Nienhuis
Foto Ben Nienhuis

Praktische informatie

De Museumavond is helemaal gratis toegankelijk. Je kunt zowel bij Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch naar binnenlopen. Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor de workshops en activiteiten.

Datum Vrijdag 3 mei
Tijd 19 tot 22 uur
Prijs Gratis

Ontdek meer