6 augustus t/m 16 oktober 2022

Brabantse Nieuwe: Esmee Seebregts

Waiting for blue

Het werk van Esmee Seebregts ('s-Hertogenbosch, 1991) is een ode aan kleur. Haar werk richt zich op de kracht van de kleur. En op de ervaring die erdoor wordt veroorzaakt. De zorgvuldige bereiding van haar eigen ei-tempera verf en het prepareren van een ondergrond ervoor zijn een belangrijk onderdeel van haar werk. Haar kleuren hebben een enorme stralingskracht, die ontstaat door de kleurkracht van de pigmenten en de helderheid van het bindmiddel.

Esmee Seebregts, Origin of Orange, 2021. Foto Henk Huibers
Esmee Seebregts, Partituur, 2019

Een ode aan kleur

In de tentoonstelling is het werk Partituur te zien. Dit werk kun je lezen als een muziekstuk, waarin klanken, stemmingen en sferen weerklinken. Ook zijn er werken uit haar Origin-serie te zien. In deze serie verbeeldt zij haar eigen beleving van kleur en geeft ze de eigen aard van de kleuren weer. Zo is lila bewegelijk en uitdagend om in een vorm vast te leggen, oranje krachtig en levendig en blauw in zichzelf gekeerd.

Wat is de Brabantse Nieuwe?

Onder de noemer 'Brabantse Nieuwe' krijgen startende, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool maakt als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks mede mogelijk en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan. Deze reeks is doorlopend te zien in de Tuingalerij.

"Ook startende, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant verdienen een plek in Het Noordbrabants Museum om hun werk te exposeren."

— Joris Westerink, conservator Het Noordbrabants Museum

Verwacht: Remy Neumann

De volgende kunstenaar in deze reeks is Remy Neumann. Benieuwd? Lees alvast meer over zijn felgekleurde schilderijen vol fantastische figuren. Met schedels of demonen, grimassen, insecten, maden en menselijke ingewanden.

Eerder te zien in deze reeks