We willen je ervaring zo prettig mogelijk maken. We gebruiken cookies om het websiteverkeer te meten, persoonlijke advertenties, relevante content op social media aan te bieden en voor andere marketingdoeleinden. Zo kunnen we je nog meer laten zien van onze Brabantse meesters, internationale topstukken en jonge talentvolle makers.
De schilderijen van Remy Neumann (Geleen, 1988) vallen meteen op door hun felle kleuren. Maar als je er goed naar kijkt, zie je vreemde en soms zelfs lugubere dingen: schedels of demonen, grimassen, insecten, maden en menselijke ingewanden. De schilderijen doen je denken aan koortsachtige dromen en laten zien wat er woelt in het onderbewuste. In een vrolijke cadeauverpakking laat Neumann toeschouwers datgene zien waarvan ze liever wegkijken.
Remy Neumann studeerde in 2012 af als Bachelor of Fine Art aan de AKV St. Joost in ’s-Hertogenbosch.
Bezoek de tentoonstelling:
Werk van Remy Neumann
De schilderkunst is steeds de basis, maar hij zoekt daarbij naar andere manieren om zijn ideeën uit te drukken. Samen met filmmakers, musici, zangers en dansers maakt hij installaties en performances die de zintuigen van de kijker op verschillende manieren prikkelen. Zo kan zelfs de smaak van een bonbon deel uitmaken van een werk.
Met lichtheid en humor confronteert hij zichzelf en de kijker met zijn angsten en obsessies. Zo koestert hij de wens dat zijn lichaam na zijn dood verwerkt wordt tot een worst. Dit absurde gegeven typeert het kunstenaarschap van Neumann.
Wat is de Brabantse Nieuwe?
Onder de noemer 'Brabantse Nieuwe' krijgen startende, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool maakt als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks mede mogelijk en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan. Deze reeks is doorlopend te zien in de Tuingalerij.
"Ook startende, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant verdienen een plek in Het Noordbrabants Museum om hun werk te exposeren."
— Joris Westerink, conservator Het Noordbrabants Museum
De volgende kunstenaar in deze reeks is Vivian Ammerlaan. haar werk is een een persoonlijke zoektocht om het sublieme te verbeelden. Lees meer over hoe zij het gevoel van ontzag en ontzetting verbeeldt in haar fotografie. Daarbij zijn de overweldigende landschappen en natuur een grote inspiratiebron.