Onze partners

Het verwezenlijken van onze ambities wordt mede mogelijk door de steun van onze partners. Het Noordbrabants Museum is zijn trouwe partners bijzonder dankbaar, want met die steun kunnen wij spraakmakende tentoonstellingen organiseren en werken aan:

- Het behoud van onze collectie
- De aankoop van belangrijke kunstwerken en historische objecten
- Het doen van onderzoek
- Het maken van educatieve programma’s voor kinderen en jongeren

Provincie Noord-Brabant

Logo Provincie Noord-BrabantHet Noordbrabants Museum is gelukkig met de financiële en niet-financiële steun van de provincie Noord-Brabant. De structurele subsidie stelt Het Noordbrabants Museum in staat om het ambitieniveau na te streven: een nationaal topmuseum in een goed geoutilleerd museumcomplex dat veel bezoekers trekt met afwisselende en kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen. Met trots zijn we regelmatig gastheer voor representatieve doeleinden van de provincie.

Gemeente 's Hertogenbosch

Gemeente 's-HertogenboschHet Noordbrabants Museum dankt de gemeente 's-Hertogenbosch voor de financiële en niet-financiële steun. De structurele subsidie stelt Het Noordbrabants Museum in staat om het ambitieniveau na te streven: een nationaal topmuseum in een goed geoutilleerd museumcomplex dat veel bezoekers trekt met afwisselende en kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen.

Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

Logo Vrienden NBM_webformaatDe Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum wil zo veel mogelijk particulieren verbinden aan Het Noordbrabants Museum. De Stichting Vrienden ondersteunt het museum in financiële zin, bij collectieaankopen en bij tentoonstellingen en projecten.

Vrienden hebben een streepje voor en zij krijgen jaarlijks diverse ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren en excursies naar andere musea aangeboden. Lees meer...

BankGiro Loterij

Bgl Ggg Cheques Hetnoordbrabantsmuseum Roy Beusker Fotografie WEBSITEAl vanaf 2010 mag Het Noordbrabants Museum rekenen op de steun van de BankGiro Loterij. De samenwerking begon met een grote financiële bijdrage voor het mogelijk maken van de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Inmiddels is het museum al jaren vaste beneficiënt van de loterij. 

Het Noordbrabants Museum dankt de BankGiro Loterij voor haar steun, want hierdoor mocht het museum op het Goed Geld Gala op 12 februari 2019 deze mooie cheque in ontvangst nemen. Met de opbrengsten van de BankGiro Loterij versterkt het museum de collectie.

De komende jaren wil het museum de collectie verder uitbreiden. Wij dragen hier graag aan bij.
Michiel Verboven, Managing Director BankGiro Loterij

Fondsen

Dankzij steun van vele fondsen kan Het Noordbrabants Museum bijzondere aankopen doen of tentoonstellingen realiseren. De groot opgezette expositie Van Goghs intimi is een mooi voorbeeld daarvan. Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door de fondsen: Brabant C, Cultuurfonds Landelijk Onderscheidend gemeente ’s-Hertogenbosch, Turing Foundation, VSBfonds, Stichting Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds via het Marten Orges Fonds, Stichting Leye Fonds, Coovels Smits Stichting, Stichting N. van Ballegooijen Fonds en Stichting Gifted Art.

Lees meer over onze fondsen