Onze vrienden

Hebben een streepje voor

We zijn buitengewoon trots op de 1.200 vrienden die het museum een warm hart toedragen. Als vriend van het Noordbrabants Museum steun je het museum bij collectieaankopen, tentoonstellingen en onderzoeksprojecten, op een manier die bij je past. Als dank ontvangen onze vrienden heel veel vriendenvoordeel!

Volop vriendenvoordeel

Vrienden hebben onbeperkt en gratis toegang tot Het Noordbrabants Museum én Design Museum Den Bosch. Ook trakteren we jaarlijks op mooie activiteiten, waaronder exclusieve ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren en (buitenlandse) excursies naar andere musea.

Vriendenvoordelen op een rijtje

  • Gratis toegang tot het museum
  • Exclusieve vriendenontvangsten en culturele excursies
  • Korting in de Museumshop
  • Bijdragen aan collectieaankopen en tentoonstellingen

Met vier soorten vriendschappen is er voor ieder wat wils. Als Sluijtersvriend neem je bijvoorbeeld deel aan culturele excursies en krijg je korting in de Museumshop. Bruegelvrienden schuiven aan bij onze Vriendentafels: interessante ontmoetingen met kunstenaars en conservatoren. Bekijk de vriendschappen en bijkomende voordelen en meld je vandaag nog aan!

Geef het museum cadeau!

Op zoek naar een bijzonder cadeau? Trakteer een dierbare op een jaar lang gratis toegang tot Het Noordbrabants Museum. Als kers op de taart nodigen we de gelukkige ook uit voor leuke en leerzame ontvangsten rondom onze tentoonstellingen.

Vanaf € 35 Meer weten

"Ik ben vriend van Het Noordbrabants Museum geworden om dit prachtige museum te steunen. Naast dit feit ligt het museum dichtbij mijn woning en is het met de Vriendenpas mogelijk even naar binnen te lopen als er weer een nieuwe tentoonstelling is, om dan te besluiten nog eens terug te keren om deze tentoonstelling uitgebreider te gaan bekijken als deze in de smaak valt. Heerlijk!"

— Conny Smeekes

Vrienden versterken de collectie

Benieuwd welke kunstwerken we de afgelopen jaren hebben aangekocht met steun van onze vrienden? Nieuwsgierig waarom we juist díe werken aan de collectie hebben toegevoegd? Onze conservatoren kunnen je er alles over vertellen. De kunstwerken in het echt zien? Plan dan meteen je bezoek aan het museum, waar een groot deel van de aanwinsten op dit moment te zien is.

Kijkje in de museumkeuken

Speciaal voor onze vrienden vertellen onze conservatoren tijdens de coronacrisis verhalen over kunstwerken en tentoonstellingen. Open de schatkist en ontdek het zelf.

Vriend zijn is fiscaal aantrekkelijk

Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Door deze ANBI-status zijn vriendencontributies en eventuele donaties fiscaal aftrekbaar. Via een overeenkomst periodieke gift van de Belastingdienst kun je de steun voor minimaal vijf jaar vastleggen. In dat geval is er geen drempel en geen maximum van toepassing op de aftrekbaarheid van de bijdrage, waardoor het zomaar kan zijn dat je voor hetzelfde bedrag de vriendschap kunt upgraden.

Meer weten of een afspraak

Wil je meer weten over onze vriendschappen en vriendenactiviteiten? Bekijk de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

ANNEMARIE FLACH-DE BEUKELAAR
Office manager
+31 (0)73-6877 802 / vrienden@hnbm.nl 

Ontdek meer