Vincent van Gogh (1853-1890), Still life with Bottles and Shell, 1884 . Photo: Marjo van de Peppel-Kool Het Noordbrabants Museum, Den Bosch

Het Noordbrabants Museum Fonds

Het Noordbrabants Museum heeft de ambitie zich blijvend te positioneren als een van de belangrijkste Nederlandse musea buiten de Randstad. Om dit te realiseren willen we onze collectie versterken met topstukken, zoals recent met de aankoop van het stilleven van Vincent van Gogh. Deze aankoop is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onze partners en een nalatenschap. Daarnaast maken we tentoonstellingen met (inter)nationale aantrekkingskracht en besteden we regelmatig aandacht aan de Brabantse schilders Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh en Jan Sluijters.

Ook jouw museum

Gelukkig kunnen we bij het realiseren van onze plannen al jaren rekenen op de steun van diverse enthousiaste partijen. In Het Noordbrabants Museum Fonds voegen we de bijdragen van onze bedrijfspartners en particuliere sponsors samen met schenkingen, legaten en nalatenschappen. Draag je bij aan het fonds, dan wordt ons museum ook jouw museum!

Gelden 100% naar ambities

De gelden in Het Noordbrabants Museum Fonds komen 100% ten goede aan onze ambities. We benutten ze voor de aankoop van nieuwe kunstwerken, restauraties, spraakmakende tentoonstellingen of bijzondere onderzoeksprojecten. Exploitatie- en overheadkosten worden niet via het fonds gefinancierd.

Een manier die bij je past

We vinden het belangrijk dat je kunt bijdragen op een manier die bij je past. Goed te weten is dat elke schenking aan Het Noordbrabants Museum door de ANBI-status fiscaal aftrekbaar is. En Het Noordbrabants Museum zelf hoeft geen schenk- en erfbelasting te betalen. Daarnaast is Het Noordbrabants Museum een culturele instelling, wat betekent dat een schenking op grond van de Geefwet een extra belastingvoordeel oplevert.

Meer weten of een afspraak?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je eens met ons van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling Development.

Erna Baeten, hoofd development
T +31 (0)73-6877 803
E ebaeten@hnbm.nl

Maaike van de Wiel, relatiemanager
T +31 (0)73-6877 817
E mvandewiel@hnbm.nl

Het Noordbrabants Museum Fonds krijgt bijdragen uit