Foto Marc Bolsius

Veelgestelde vragen

We zijn onze vrienden graag goed van dienst. Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Toch nog een andere vraag? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Kan ik mijn Vriendschap tussentijds upgraden?
Je kunt je vriendschap te alle tijden upgraden. Neem hiervoor contact met ons op door een e-mail te sturen naar vrienden@hnbm.nl
Kan ik een Vriendschap cadeau doen?
Geef je vriend(in) een jaar lang gratis toegang tot het museum cadeau! Je koopt gemakkelijk een vriendschap bij de balie van het museum. De vriendschap loopt automatisch na één jaar af. Lees hier meer over een vriendschap cadeau doen.
Hoe kan ik mijn Vriendschap stopzetten?
Opzegging kan uitsluitend schriftelijk, per brief of een e-mail naar vrienden@hnbm.nl Er is geen opzegtermijn, maar een eenmaal gedoneerd bedrag kan niet worden gerestitueerd.
Ontvang ik jaarlijks een nieuwe Vriendenpas?
De Vriendenpas wordt eenmalig verstrekt en wordt automatisch met één jaar verlengd zodra we je jaarlijkse donatie hebben ontvangen.
Wat moet ik doen als ik mijn pas ben verloren?
Neem ik dat geval contact met ons op via een e-mail naar vrienden@hnbm.nl Wij blokkeren je vriendenpas en zullen je zo snel mogelijk voorzien van een nieuw exemplaar.
Ik wil het museum bezoeken, maar heb mijn Vriendenpas nog niet ontvangen. Kan ik het museum toch gratis bezoeken?
Als we je aanmelding hebben ontvangen, ontvang je binnen 5 werkdagen de Vriendenpas. Mocht je voor die tijd het museum willen bezoeken, meld je dan aan de balie.
Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Je donatie wordt jaarlijks afgeschreven door middel van een automatische incasso. Dit is voor ons de meest milieuvriendelijke manier van betalen.
Kan ik het museum fiscaal aantrekkelijk steunen?
Je kunt in een 'overeenkomst periodieke gift' vastleggen dat je tenminste vijf jaar achtereen een donatie doet. In dat geval zijn de drempel en het maximum niet van toepassing op de aftrekbaarheid. Dit kun je vastleggen met de overeenkomst van de belastingdienst. Hulp nodig met invullen? Neem contact met ons op.
Wat gebeurt er met mijn Vriendendonatie?
Met uw bijdrage steunt u Het Noordbrabants Museum bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. De grote club Vrienden betekent ook sociaal en maatschappelijk draagvlak voor Het Noordbrabants Museum.
Hoe kan ik mijn adreswijziging of e-mailwijziging doorgeven?
We blijven graag met je in contact, zodat we je op de hoogte kunnen houden van alle vriendenactiviteiten. Daarom ontvangen we graag je adres- of e-mailwijziging. Dit kun je e-mailen naar vrienden@hnbm.nl of telefonisch aan ons doorgeven via T +31(0)73-6877 817
Is het museum rolstoeltoegankelijk of geschikt voor scootmobielen?
Het museum beschikt over een invalidentoilet en liften, waardoor alle zalen toegankelijk zijn met een rolstoel of scootmobiel.
Mag ik mijn blindengeleidehond meenemen in het museum?
Blindengeleidenhonden en SOHO-honden mogen mee naar binnen in het museum.
Zijn er rolstoelen en wandelstokken aanwezig in het museum?
Er is een beperkt aantal rolstoelen en wandelstokken aanwezig in het museum waar je gratis gebruik van kunt maken.

Meer informatie? Neem contact op!

Maaike 03Sep 2015 NBM 4227Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Maaike van de Wiel, relatiemanager van Het Noordbrabants Museum, via T +31 (0)73-6877 817 of stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl.

Stichting Vrienden van Het Noordbabants Museum
Postbus 1004 - 5200 BA  's-Hertogenbosch
IBAN NL 66 INGB 0005 6657 66 | RSIN-nr: 816695015

Bekijk ook:

Alle vrienden-voordelen op een rij

Tip!

Geef een vriendschap cadeau!
Al vanaf € 35 per jaar

van Het Noordbrabants Museum