Een jubileum
Van 2012 t/m 2022

Renschdael Art Foundation

10 jaar samenwerking

Weet je het nog? Het bos van karton van Eva Jospin, de reusachtige hazen van Shao Fan, de door Bosch geïnspireerde schilderijen van Ali Banisadr, de bontgekleurde lompen van Manish Nai, de rode draadsculptuur van Chiharu Shiota, de verstilde werken van Claire Morgan, kunst met een scalpel van Georgia Russell, het grafische werk van Francis Bacon en de enorme portretten van Lita Cabellut. Dankzij de genereuze steun van onze hoofdsponsor Renschdael Art Foundation tonen we elk jaar een verrassende tentoonstelling van een bekende internationale kunstenaar die voor het eerst solo in Nederland exposeert. Het jaar 2022 markeert het 10-jarig jubileum van deze samenwerking!

Over de samenwerking

Al meer dan 10 jaar is de Renschdael Groep hoofdsponsor van Het Noordbrabants Museum. De Renschdael Groep heeft de grote zaal in de expositievleugel geadopteerd en steunt het museum bij de aankoop van kunstwerken. Jaarlijks maakt zij een tentoonstelling mogelijk van een internationale kunstenaar die nooit eerder in Nederland solo heeft geëxposeerd. Dat laatste doet zij via de met haar verbonden Renschdael Art Foundation.

"Voor ons als Renschdael Art Foundation was het buitengewoon interessant om te zien hoe de internationale kunstenaars die wij op het podium hebben gebracht, tot zoveel belangstelling hebben geleid. De exposities trokken veel bezoekers uit alle windstreken en ongelooflijk veel positieve reactie in alle media."

— Renschdael Art Foundation
Kunstenaar Ali Banisadr voor zijn werk | Foto Julia Niebuhr
Bezoekers in de tentoonstelling van Georgia Russell | Foto bymarjo

Over Renschdael Art Foundation

De Renschdael Groep is een familiebedrijf met uiteenlopende vastgoedprojecten, variërend van winkels, woningen en kantoren, tot hoogwaardige herbestemming van monumentale gebouwen en complexen. Deze projecten worden gekenmerkt door hun meerwaarde op het gebied van architectuur, stadsvernieuwing en menselijk welbevinden én aandacht voor kunst. In de filosofie van de Renschdael Groep vormt kunst een toegevoegde waarde voor stedenbouw en projectontwikkeling, en daarmee voor de kwaliteit en leefbaarheid.

Met het oog op het maatschappelijk belang van kunst is de Renschdael Art Foundation in het leven geroepen, met als doel hedendaagse kunst te tonen op plaatsen waar deze gezien kan worden. Daarnaast ondersteunt de Foundation door haarzelf geselecteerde kunstenaars bij het creëren en tonen van bijzondere kunstwerken. Zowel met deze activiteiten als met de ondersteuning van Het Noordbrabants Museum geven de Renschdael Groep en de Renschdael Art Foundation uitdrukking aan hun grote maatschappelijke betrokkenheid.

Bezoekers in de tentoonstelling van Shao Fan | Foto bymarjo
Bezoekers in de tentoonstelling van Manish Nai | Foto Marc Bolsius

Ook bijdragen aan het museum?

Draag jij het museum een warm hart toe? Word dan vriend of doneer eenmalig een bedrag. Elke bijdrage, klein of groot, is welkom. Spraakmakende tentoonstellingen maken en kunstwerken aankopen die de collectie versterken: dit kan alleen dankzij de bijdragen van vrienden, zakelijke en particuliere sponsoren. Met jouw bijdrage, wordt ons museum ook een beetje jouw museum!

Andere mogelijkheden

Welk bedrag wil je doneren?

Ander bedrag kiezen?
Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden, heb je vragen of wil je eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling development. We ontmoeten je graag.

NAZANIN MOARREF
Hoofd development
+31 (0)73-6877 803 / nmoarref@hnbm.nl

Ontdek meer