Foto bymarjo

Word vriend van Het Noordbrabants Museum

En heb een streepje voor!

Onze 1200 vrienden ondersteunen het museum, ook in financiële zin, bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum heeft als doel zo veel mogelijk particulieren te binden aan Het Noordbrabants Museum.

 Kijk hier welke werken zijn aangekocht met steun van onze vrienden
→ Klik hier om de activiteiten voor onze vrienden te bekijken

Een kijkje achter de schermen voor vrienden 

Speciaal voor onze vrienden verzamelden Charles de Mooij, Geertje Jacobs en onze conservatoren tijdens de sluiting in verband met de coronamaatregelen maar ook daarna verhalen uit hun persoonlijke schatkist over kunstwerken, tentoonstellingen, ons prachtige pand of andere interessante onderwerpen. Ook beantwoordden ze vragen van vrienden. Kijk de verhalen door hier te klikken.

Volop vriendenvoordelen

Vrienden hebben onbeperkt gratis toegang tot Het Noordbrabants Museum én Design Museum Den Bosch. Daarnaast organiseren wij jaarlijks diverse activiteiten, variërend van exclusieve ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren tot (buitenlandse) excursies naar andere musea.

  • Foto Marc Bolsius
  • Foto bymarjo
  • Foto bymarjo
  • Foto Marc Bolsius
  • Foto bymarjo

Word ook vriend

Ook vriend worden van Het Noordbrabants Museum? U kunt kiezen tussen vier soorten vriendschappen. Als Sluijtersvriend neemt u bijvoorbeeld deel aan culturele excursies en geniet u van korting in de museumwinkel. Als Onze Bruegelvrienden mogen deelnemen aan de Vriendentafels: ontmoetingen met kunstenaars en conservatoren. Benieuwd wat de verschillen zijn?

→ Bekijk dan dit overzicht met de privileges

Trots op onze vrienden

2015 09 Fotografie Medewerkers Bymarjo Charles 1 Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum: 

"Ik ben trots op de vrienden die als enthousiaste ambassadeurs nauw betrokken zijn bij 'hun museum'. Zij zijn een graag geziene gast. De grote opkomst tijdens vriendenontvangsten laat zien dat het museum met zijn tentoonstellingen en vaste collectie aansluit bij de culturele behoeften van onze vrienden."

→ Cadeautip: doe een vriendschap cadeau

Fiscaal aantrekkelijk vriend zijn

De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Door deze ANBI-status zijn vriendencontributies en eventuele donaties aan de Stichting Vrienden fiscaal aftrekbaar. Via een 'overeenkomst periodieke gift' van de belastingdienst kunt u de steun voor vijf jaar vastleggen. In dat geval is er geen drempel en geen maximum van toepassing op de aftrekbaarheid van de bijdrage en kan het zo maar zijn dat u voor hetzelfde bedrag de vriendschap kunt upgraden. Hulp nodig met invullen? Neem contact met ons op.

Meer weten of een afspraak?

Maaike 03Sep 2015 NBM 4227Heeft u een vraag over vriendenschappen of vriendenactiviteiten? Bekijk onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Maaike van de Wiel, relatiemanager van Het Noordbrabants Museum, via T +31 (0)73-6877 817 of stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl.

Bekijk ook:

Alle activiteiten voor vrienden op een rij

Alle antwoorden & contactgegevens

Tip!

Geef een vriendschap cadeau!
Al vanaf € 35 per jaar