Geweest
12 december 2018 t/m 12 mei 2019

Thomas Trum

Two Orange Lines

Thomas Trum (Rosmalen, 1989) studeerde in 2010 af aan het Sint Lucas in Boxtel. In 2014 ronde hij zijn tweede studie Man en Leisure af aan de Design Academy Eindhoven. In 2016 kreeg hij van het Stimuleringsfonds creatieve industrie een werkbeurs talentontwikkeling waarmee hij in 2016 een aantal grote projecten kon realiseren.

Over zijn werk

Op een trial-and-error-manier experimenteer ik met verf, inkt en bewerkingstechnieken: ik leer door te doen. Ik wil zelf zien en voelen hoe een materiaal op bepaalde handelingen reageert. Ik wil ontdekken welke taal materialen spreken. Ieder materiaal heeft unieke eigenschappen en regels die je kunt volgen of negeren. Oude technieken van materiaalbewerking verbind ik met nieuwe technieken. Daarnaast onderzoek ik de sporen van die technieken en van kleuren, altijd met betrekking tot verf. Dat doe ik in mijn atelier, maar ook buiten, in de publieke ruimte.

Ontdek meer