Altijd te zien

Moderne en hedendaagse kunst

Vaste collectie

In de Quistvleugel op de begane grond van het museum vind je een fantastische selectie uit onze vaste collectie. Een mooie mix van schilderijen, foto’s en sculpturen van Brabantse kunstenaars met een internationaal oeuvre, zoals Mark Manders, Henk Visch, René Daniëls, Jolanda van Gennip en JCJ Vanderheyden. Op dit moment kun je je ook laten verwonderen door een aantal recente aanwinsten van bijvoorbeeld Thomas Trum, Eelco Brand en Gijs van Lith.

Wie zijn deze kunstenaars?

Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Brabantse kunstenaar met bewezen talent. Naast een blijk van waardering is de prijs ook een stimulans: de winnaar ontvangt een subsidie óf opdracht ten behoeve van de collectie van Het Noordbrabants Museum. Het is een samenwerking tussen het Will en Jan van Hoof Fonds en Het Noordbrabants Museum. Eerdere prijswinnaars waren Margriet Luyten, Eelco Brand en L.J.A.D. Creyghton.

In 2021 is Michaël de Kok (Hilvarenbeek, 1958) er met de prijs vandoor gegaan. Hij kent veel waardering in België, maar exposeerde ook in New York. In zijn herkenbare werk staat het landschap centraal. Hij schildert het landschap op basis van zijn eigen herinneringen. De schilderijen tonen de oneindigheid van het landschap en stralen daarmee een adembenemende stilte uit.

Brabantse Nieuwe

In de Tuingalerij krijgen jonge, talentvolle Brabantse kunstenaars het podium dat ze verdienen. Als museum spelen we met deze tentoonstellingsreeks graag in op het dynamische kunstklimaat in Brabant.

Ontdek meer