Altijd te zien

Moderne en hedendaagse kunst

Vaste collectie

In de Quistvleugel op de begane grond van het museum vind je een fantastische selectie uit onze vaste collectie. Een mooie mix van schilderijen, foto’s en sculpturen van Brabantse kunstenaars met een internationaal oeuvre, zoals Mark Manders, Henk Visch, René Daniëls, Jolanda van Gennip en JCJ Vanderheyden. Op dit moment kun je je ook laten verwonderen door een aantal recente aanwinsten van bijvoorbeeld Thomas Trum, Eelco Brand en Gijs van Lith.

Wie zijn deze kunstenaars?

Will en Jan van Hoof Kunstprijs Noord-Brabant

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Brabantse kunstenaar met bewezen talent. Naast een blijk van waardering is de prijs ook een stimulans: de winnaar ontvangt een subsidie óf opdracht ten behoeve van de collectie van Het Noordbrabants Museum. Het is een samenwerking tussen het Will en Jan van Hoof Fonds en Het Noordbrabants Museum. Eerdere prijswinnaars waren Margriet Luyten, Eelco Brand en L.J.A.D. Creyghton.

Michaël de Kok (Hilvarenbeek, 1958) is er in 2021 met de prijs vandoor gegaan. Zijn landschappen balanceren tussen figuratie en abstractie. Hij schildert ze op basis van eigen herinneringen en de impressies die de natuur op hem achtergelaten heeft.

JK Art Foundation

De JK Art Foundation geeft een grote kunstcollectie in doorlopend bruikleen aan het museum. Daar zijn we de JK Art Foundation ontzettend dankbaar voor! De collectie bestaat uit zo'n 550 werken daterend van 1500 tot heden. Met topstukken van kunstenaars als Brueghel, Rubens, Mondriaan, Brancusi, Van Dongen, Picasso, Magritte, Delaunay, Fontana, Dalí, Modigliani, Lewitt, Dumas, Kapoor, Kusama, Tuymans en Eliasson. Hiermee krijgt het museum op termijn de beschikking over een omvangrijke kunstcollectie van internationale allure.

Brabantse Nieuwe

In de Tuingalerij krijgen jonge, talentvolle Brabantse kunstenaars het podium dat ze verdienen. Met deze tentoonstellingsreeks spelen we graag in op het dynamische kunstklimaat in Brabant. Avans Hogeschool maakt als partner van het museum deze tentoonstellingsreeks mede mogelijk.

Ontdek meer