Verwacht
29 oktober 2022 t/m 29 januari 2023

Wim Delvoye

Het jaar 2022 wordt groots afgesloten met een expositie van de Belgische kunstenaar Wim Delvoye (Wervik, 1965). Delvoye staat bekend om zijn grote originaliteit, zijn gevarieerde beeldtaal en bijzondere materiaalgebruik. Zijn werk krijgt veel internationale belangstelling, zoals het uit 2010 daterende Cloaca. Delvoye heeft over de hele wereld geƫxposeerd en is nu voor het eerst met een solotentoonstelling in Nederland te zien.

De tentoonstelling van Wim Delvoye in het Noordbrabants Museum markeert het 10-jarige jubileum van de samenwerking tussen de Renschdael Art Foundation en het museum. Binnen deze samenwerking stellen we jaarlijks een verrassende tentoonstelling samen van internationale kunstenaars die voor het eerst een solotentoonstelling in Nederland hebben. Eerder waren de werken te zien van Eva Jospin (2021), Shao Fan (2020), Ali Banisadr (2019), Manish Nai (2018), Chiharu Shiota (2017), Claire Morgan (2016), Georgia Russell (2015), Francis Bacon (2014) en Lita Cabellut (2013).

Ontdek meer

Wil je ook een goedwerkende website?