Doe mee

Koop een ticket voor een ander

Deel je geluk

Kunst en cultuur hebben een positieve invloed op onze gezondheid en geluk. Denk aan fysieke en mentale uitdagingen, maar ook aan zingeving, kwaliteit van leven en verbinding. Wij geloven dat kunst en cultuur daarom voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Helaas is dat in de praktijk niet altijd zo. Vaak is er een financiële of mentale drempel. Daarom introduceert het museum het initiatief Koop een ticket voor een ander. Samen met jou stellen we museumkaartjes beschikbaar voor mensen met een kleine portemonnee. Doe je mee?

Samen verschil maken

Vanaf nu kun je je geluk delen, door het initiatief Koop een ticket voor een ander van Het Noordbrabants Museum. Door donaties van onze bezoekers stellen wij museumkaartjes beschikbaar aan mensen met een kleine portemonnee. In samenwerking met Farent, Reinier van Arkel, Quiet Den Bosch en Vluchtelingenwerk zorgen wij ervoor dat de tickets bij de juiste personen terecht komen.

"Dat vind ik wel leuk, liever vandaag dan morgen, maar dat is wel snel hè?"

— Cliënt Reinier van Arkel over Koop een ticket voor een ander
Foto Reinier van Arkel
Foto Farent

Voor een ander

Door een ticket te doneren maak je al een verschil. Omdat het van maatschappelijk belang is. Omdat je de volgende generaties een gelijkwaardige kans op cultuur wil bieden. Omdat je zelf iemand kent in een gelijkende situatie. Of omdat je het een persoon simpelweg gunt. Kortom, je doet het voor een ander. 

"Sommige dingen zijn ook gewenning. Als je naar de supermarkt gaat, terwijl je jaren bij de Voedselbank zat, dan schrik je ook van het bedrag als je vervolgens weer boodschappen gaat doen. Zo geldt dat ook voor een Museumkaart. Je hebt geen besef meer wat een museumkaartje kan kosten."

— Quiet Den Bosch over Koop een ticket voor een ander

Ontdek meer