Verwacht
Oktober 2022

De Vaandeldrager

Rembrandt komt naar Het Noordbrabants Museum

Rembrandt's meesterwerk De Vaandeldrager gaat op tournee langs de twaalf provincies in Nederland voordat deze een vaste plek in het Rijksmuseum krijgt. In oktober 2022 is De Vaandeldrager te zien in Het Noordbrabants Museum.

De Vaandeldrager

Over dit bijzondere schilderij wordt een website gelanceerd waarop je alle informatie over de rondreis van het kunstwerk kan vinden.
Het Rijksmuseum maakt ook een speciaal lespakket voor het primair en voortgezet onderwijs, en het mbo. Dit lesmateriaal zal gratis beschikbaar zijn en sluit natuurlijk aan bij de bestaande leerdoelen. Ook verschijnt er een boek over de verwerving en het belang van het schilderij voor de collectie Nederland.

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt is eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. De rondreis door Nederland wordt mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij.

Ontdek meer

Wil je ook een goedwerkende website?